galéria megtekintése

Szijjártó visszaszólt a spanyol kormányfőnek

9 komment

NOL

Spanyolország konzervatív miniszterelnökének sem tetszik, amit Orbánék művelnek menekültügyben; a magyar külügy epés választ küldött.

„Egyetértünk a spanyol miniszterelnökkel, a menekültek jogai nagyon fontosak. Ezért is tettük azt a javaslatot, hogy az Európai Unió vegye át a Szíriával határos országokban a menekülttáborok finanszírozását, így a menekültek jobb körülmények között élhetnének, jobb ellátásban részesülnének, és a konfliktus lezárása után visszatérhetnének szülőföldjükre” – reagált Mariano Rajoy spanyol kormányfő nyilatkozatára Szijjártó Péter külügyminiszter.

Kerítés a ceutai exklávé körül
Kerítés a ceutai exklávé körül
Wikipedia

Ahogy arról beszámoltunk, Spanyolország konzervatív miniszterelnöke (aki egyben a Néppárt elnöke) egy interjúban kérdésre válaszolva közölte, hogy ellenzi a magyar kormány menekültpolitikáját, és nem ért egyet a röszkei tömegoszlatás módjával sem.

 

Mariano Rajoy azt is hangsúlyozta, hogy a politikai üldözöttek és a háború elől menekülők megérdemlik a figyelmet és támogatást.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium lapunkhoz eljuttatott reakciójában azzal vágott vissza, hogy odaát is épült kerítés.

Közleményükben felidézték, hogy

az illegális migráció megfékezése érdekében Spanyolország a '90-es évek végén kezdett kerítésépítésbe az észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta szárazföldi határai körül.

A külügy emlékeztet, hogy a Spanyolországban felhúzott védelmi rendszer azóta több fejlesztésen is átment.

Győri Enikő nagykövet szeptember 18-án látogatott Ceutába, ahol Juan Jesús Vivas Lara polgármesterrel, az autonóm város elnökével, valamint Nicolás Fernández Cucurull-lal, a spanyol kormány helyi képviselőjével tárgyalt, aki bemutatta a Ceuta szárazf
Győri Enikő nagykövet szeptember 18-án látogatott Ceutába, ahol Juan Jesús Vivas Lara polgármesterrel, az autonóm város elnökével, valamint Nicolás Fernández Cucurull-lal, a spanyol kormány helyi képviselőjével tárgyalt, aki bemutatta a Ceuta szárazföldi határának teljes hosszában végigfutó dupla kerítést
Külgazdasági és Külügyminisztérium

„A kezdetben 2,5 méteres drótkerítés mára egy egyenként 6 méteres dupla kerítéssé nőtte ki magát, amelyhez komoly humán határőrizeti kapacitás és technikai háttér is társul” – jegyezte meg közleményében a külügyminisztérium.

Szijjártó ámokdiplomáciája most a horvát kormányfőt hazugozza

Szijjártó Péter kedden visszautasította a horvát miniszterelnök nyilatkozatát, amelyben Magyarországot bírálta. Részleteket itt olvashatnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.