galéria megtekintése

Most már ezer százalék: nincs tiltólista az állami tévében

7 komment

NOL

Másokhoz hasonlóan Kovács Patrícia színésznőben is megérett a gyanú, hogy az állami tévében létezik tiltólista. Az MTVA szerint viszont nincs ilyen. Csak koncepcióváltás van.

Kovács Patrícia a közösségi oldalán számolt be arról, hogyan maradt ki többször is a köztévéből:

„Felkérést kaptam a Ridikülben való szereplésre, elvállaltam. Szerződéstervezet készen, a tévés interjú mellett a nyomtatott Ridikül magazinban is felkértek egy nagyobb interjúra. Ez utóbbit fel is vettük, Karafiáth Orsolya készítette. A címlapfotózásra egyeztettek velem időpontot, jövő kedden lett volna, a tévéfelvétel után.

Ehhez képest tegnap, csütörtök este 9-kor felhívja valaki az engem képviselő ügynökséget, hogy a tartalomszolgáltatási igazgató döntése alapján sztornó a műsor, elnézést kér, nem is érti, hogy a kollégái hogyan gondolták, hogy engem behívhatnak.

 

A dolog érdekessége, hogy a megkereséskor direkt megkérdeztük, komoly-e ez a dolog, hiszen ősszel ugyanezt eljátszotta velem ugyanez a műsor. Megvolt a felvétel napja, megbeszéltük, hogy Karafiáth csinálja az interjút - igaz, ez utóbbiig akkor nem jutottunk el -, majd leszólt valaki fentről, hogy szó sem lehet rólam. Ilyen előzmények után joggal fogadtuk hitetlenkedve a megkeresést, de a válasz az volt, hogy megkérdeztük, jöhetsz.

Ugyancsak tavaly ősszel egy másik köztelevíziós műsorral ugyanez történt meg: felkérés, egyeztetett időpont, utolsó pillanatban visszamondás, mert valaki leszólt, hogy nem lehet. Csatornát, műsort ez esetben nem mondok, mert megkértek rá, hogy ne hozzam kellemetlen helyzetbe őket."

Kulka is felkerült a nemlétező feketelistára

Kulka Jánost is nemkívánatos személlyé nyilvánították a köztévénél, erről ő maga számolt be. Beszámolója szerint több volt köztévés műsorvezető - köztük D. Tóth Kriszta és Jakupcsek Gabriella - is elmondta: szerették volna meghívni beszélgetős műsorukba, de azt mondták nekik: nem jöhet. Veiszer Alindának is utólag szóltak, hogy nem volt túl jó ötlet meghívnia őt. Részletek az interjúban: >>>

Az MTVA erre közleményben jelentette be, hogy a közmédiában „nincs tiltólista". Az, hogy adott esetben kit látnak vendégül a műsorokban a kollégák, az a szerkesztők javaslatai alapján áll össze – értesülhettünk.

A Ridikül gyártásvezetője nem kapta utasításba Kovács Patrícia szereplésének lemondását, mert nem volt ilyen utasítás. Ezért az állítás, amit Kovács Patrícia menedzsere megfogalmazott, valótlan.

Úgy látszik, nem tanultak a
Úgy látszik, nem tanultak a "közszolgálati" televíziónál a Lomnici Zoltán kiretusálása miatti botrányból

Kovács Patrícia szereplésének lemondása mögött csupán egy koncepcióváltás áll, szó sincsen arról, hogy az ismert színésznő tiltólistán lenne a közmédiában. Ezt bizonyítja az is, hogy a jó kritikai és közönség-visszhangot kapott Félvilág című filmjének az MTVA volt a főszponzora – áll a közleményben.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.