galéria megtekintése

Megtalálták a kisállat-biznisz eddig fel nem fedezett szegletét - Kutyás videóval!

3 komment


Kovács Klára

Egy teljesen földhözragadt gondolat vezetett el odáig, hogy három fiatal megtalálja azt a piaci rést, amely a kutyatartók egyik titkos vágya volt. Mégpedig, hogy ne kelljen főzni a házi kedvencnek, hanem minőségi alapanyagokból készült ételt rendelhessenek számukra.

„Nem célunk, hogy kiszorítsuk a nagy kutyaeledel-gyártókat a piacról"- kezdi Kozma Ádám, társtulajdonos a pomázi csárda konyhájában működő cégük bemutatását. „Még!" - vágja rá hozzá Roóz András, a Kedvencek Konyhája ötletgazdája. Mondja mindezt annak fényében, hogy a kisvállalkozás már működésének első fél évében is hihetetlen népszerű lett.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

„Először úgy gondoltuk, hogy Észak-Budát és Észak-Pestet fedjük csak le, de többen kerestek minket a távolabbi kerületekből, így most már a XVII. kerületbe is több házhoz viszünk ki ételt" - ecseteli a távolságokat a harmadik tulajdonos, Fehérdi Tamás.

 

Az ötletet egy nagyon egyszerű, hétköznapi helyzet szülte. András, aki csak főtt ételt ad a kutyájának, megunta, hogy még fáradtan is főznie kell. Arra gondolt, mennyivel egyszerűbb lenne, ha házhoz hozná valaki a kutyakaját  úgy, mint amikor saját magának rendel pizzát.

Az ötletet követően nem sokkal megalapították a Kedvencek konyháját, ahol minőségi alapanyagokból, fűszermentesen, kiporciózva készülnek a kutyaételek. Marha, csirke, sertés kerül nagy mennyiségben a műanyag edényekbe, és mellettük a köret barna rizs, alma, répa, brokkoli vagy zöldbab, ízlés szerint.

Célkitűzésük, hogy a kutyák tartósítószerektől, nyesedékektől és adalékanyagoktól mentes, egészséges ételhez jussanak, amely a tápanyagok mellett kellő energiát is ad nekik.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

„A konzervtápokban sokszor nem tudni, hogy mi van, ezért mi emberi fogyasztásra is alkalmas eledelt kínálunk. Kis fűszerezéssel ezek a főtt ételek az embereknél megfelelnek egy ebédnek vagy egy kiadósabb vacsorának" - mondja az ötletgazda. A kiszállításra szánt kutyaeledelt egy pomázi csárdában készítik, a szabályoknak megfelelően, elkülönítve az embereknek szánt ételektől. A megrendelő akár fagyasztva is kérheti az élelmiszert, most már az sem probléma.

A Kedvencek konyhája alapítói egyébként a jövőben macskáknak való ételekkel bővítenék az étlapot és a megrendelők körét. De addig is megmutatjuk, hogy a kutyáknak szánt étel milyen sikert arat egy golden retrievernél:

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.