galéria megtekintése

Még vádat sem emeltek a Magyarországról induló 71 menekült kínhalála miatt

5 komment

NOL

Előreláthatólag augusztus végén fejeződik be a nyomozás annak az öt embercsempésznek az ügyében, akik 71 menekültet zsúfoltak össze egy hűtőkocsiban, négy gyermek, nyolc nő és ötvenkilenc férfi halálát okozva - tudta meg a baon.hu.

Az ausztriai A4-es autópályán Parndorf közelében tavaly augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. Az orvosszakértői vizsgálat hivatalos szakvéleménye alapján a menekültek már a magyarországi útszakaszon életüket vesztették, iszonyatos kínhalált halva fulladtak meg.

A halálkamion az autópályán
A halálkamion az autópályán
Heinz-Peter Bader / Reuters

A magyar szervek a szerb határ közelében még aznap elfogtak négy gyanúsítottat: egy 27 éves afgán, valamint egy 29, egy 30 és egy 50 éves bolgár férfit, majd elrendelték előzetes letartóztatásukat a Kecskeméti Városi Bíróságon. Jelenleg rajtuk kívül még egy gyanúsított van előzetes letartóztatásban, Kecskeméten és Budapesten vannak rács mögött.

 

A magyar hatóságok télen átvették a nyomozást Ausztriától. Bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a gyanúsítottak ellen. Az embercsempészés bűntettét 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény, azonban ha bűnszervezetben követik el, 2-16 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

Fotó: Heinz-Peter Bader / Reuters

A nyomozás előreláthatólag augusztus végén, ősz elején zárulhat le, azaz még nem történt vádemelés, és nem lehet tudni a bírósági tárgyalás kezdődátumát sem.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.