galéria megtekintése

Lázár: Hajrá, MSZP!

1 komment

NOL

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnapi boltzárral kapcsolatban azt mondta, a kormány tudomásul veszi a Kúria döntését, ezért csak azt tudja mondani: Hajrá, MSZP! Azt azért hozzátette: ő továbbra is úgy gondolja, vasárnap legyen munkaszüneti nap. Lázár beszélt még a Posta-törvényről, a menekültekről, az uniós pénzek elosztásáról is.

Kérdezni tőle pedig van mit a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazástól az MNB-s fizetéseken át a nemzetközi offshore-botrányig, amelynek a szálai a Fideszig is elérnek.

Máthé Zoltán / MTI

Percről percre

 

15:55
Utolsó kérdésként a Kiss László-botrányt boncolgatjuk megint - ezúttal elvi aspektusból. Az ország jó hírére mennyire vannak hatással ilyen ügyek? - hangzik a kérdés. Lázár szerint a magyar úszóvilágnak kell eldöntenie, hogy maradjon-e vagy menjen a tíz olimpiai érdemet hozó edző. A közösségnek kell dönteni erről, a kormánynak nincs joga ehhez.

15:50
Krassó László a Hegyvidék TV-től művészeti témákra tereli a szót. Lázár a magyar értékekkel kapcsolatban kifejti: képzőművészetben a XX. század elején Bécset megelőzte Budapest. Csontváry és Tóth Menyhért zsenik - mondja. A Szépművészeti Múzeum rendkívül fontos feladatot lát el - teszi hozzá.

15:43
Az ESZOSZ-ügy károsultjainak bérelmaradásainak tekintetében nincs felelőssége az államnak - mondja Lázár. A közmunkaprogrammal segítettünk nekik - teszi hozzá.

15:37
"Sikereket értünk el az uniós munka terén. Talán nem akkora sikereket, mint amekkorát várnak tőlünk, de mindenképpen sikereket" - állítja Lázár egy, a témával kapcsolatos kérdésre.

15:30
"Közpénzből, közvagyont, közcélra, ezzel próbálkozik a jegybank" - mondja Lázár a Magyar Nemzeti Bank ügyében.

15:23
A Lánchíd Rádió a letelepedési kötvény kamatával kapcsolatban érdeklődik. Jövő hétre ígér pontos tájékoztatást Lázár.

15:20
Kihallgatják-e Demszky Gábort az Alstom-ügyben? "Jó kérdés. A nép szeretné" - válaszol Lázár. 

15:15
A Seuso-kincsek teljes magyar tulajdonba vételének témája van soron. A kormány törekszik a dologra, de jelenleg - az akció sikeressége érdekében - ennél többet nem mondhat Lázár.

15:10
Habony Árpád kölcsönökből él? - kérdeznek rá a 444.hu információi alapján az állításra. "Mi nem adtunk neki kölcsönt, nem mi fizetjük Habony urat, nem kell aggódnunk. Nyugodt délután elé néznünk - mondja Lázár.

15:05
Az offshore-botrány magyar szálai kapcsán szükségesnek gondol-e átvilágítást a kormány? - jön a következő kérdés a Hír Tv-től. Ha valakinek offshore cége van, az még nem bűncselekmény. Magyarországon sem - mondja Lázár.

14:58
Kiss László úszóedző nemierőszak-ügyére terelik a szót. Lázár szerint a közösség és az áldozat megbocsátása is lényeges kérdés egy ilyen helyzetben. "Hiba nélküli ember nincs, egy életművet kell nézni" - mondja.

14:55
A RTL Klub Híradójának munkatársa azt kérdezi, tudja-e már a kormány, hány embert bocsájtanak majd el a     közszférából. Lázár ezt pontosan még nem tudja.

14:50
"Mióta Orbán Viktor miniszterelnökkel dolgozom, mindig figyelmeztetnek, hogy legyek kedves és udvarias mindenkivel. Erre próbálok törekedni Szegeden is" - mondta Lázár János a szegedi polgármester migránshelyzetet érintő véleményével kapcsolatban.

Szeged és a kormány álláspontja nem egyezik ebben a kérdésben, de mivel a szegedi polgárok ugyanolyan fontosak a kormánynak, mint bármilyen másik polgár, Lázár Szeged felé is nyitottan közelít majd.

14:44
Az Origo azt kérdezi, tervezi-e a Fidesz, hogy tagjaival vagyonnyilatkozatot írat alá arról, miszerint vannak-e offshore cégeik. Lázár János elmondta, hogy minden Fidesz-tagnak van vagyonnyilatkozata, amelyben van egy megjegyzés rész, ahova bármilyen egyéb információt be lehet írni.

14:43
Lapunk munkatársa szintén a vasárnapi zárva tartásról és a postatörvényről kérdez.

14:35
A Népszava a vasárnapi boltzárral és Nyakó Istvánnal kapcsolatban kérdezi. "A népszavazás eredménye mindenkire érvényes. Még az MSZP-re is" - mondja Lázár. 

14:30
A Magyar Hírlap a Kós Károly sétányról érdeklődik. A Liget zöldfelületeinek rehabilitálásának terveire beadott pályázatok most kerülnek a kormány elé - mondja Lázár.

Máthé Zoltán / MTI

14:25
Az Alstom-ügyről kérdez a Magyar Idők. Lázár elmondta, a nyomozások zajlanak jelenleg is.

14:18
Lázár befejezte mondandóját, kérdések következnek. Elsőként a Figyelő a sajtó munkatársainak vasárnapi munkavégzésére kérdez rá. Lázár János azt szeretné, ha vasárnap lehetőleg senkinek sem kellene dolgoznia Magyarországon. "A sajtó munkatársaira is ráfér a pihenés" - tette hozzá.

14:16
A vasárnapi boltzárral egyébként nőtt a kiskereskedelemben foglalkoztatottak aránya. 

14:13
A kormány tiszteletben tartja a Kúria döntését a vasárnapi népszavazással kapcsolatban. "Hajrá, MSZP!" - tette hozzá Lázár, aki szerint a vasárnap pihenőnap.

14:12
"Örömmel várják a magyar kifizetéseket" - ezt mondta Lázár Jánosnak a Európai Bizottság biztosa.

14:09
Az EU-s pályázatok - sajtó által folyamatosan számon kért - pénzügyi szabályossága kapcsán Lázár János azt mondta, hazánk adatai sokkal jobbak ilyen téren, mint más szomszédos országokéi.

14:05
Lázár János nemrégiben találkozott az Európai Bizottság biztosával, aki gratulált Magyarországnak az uniós pénzek kifizetése kapcsán.

14:02
A posta intézményében is átszervezések, változások várhatók. A Magyar Posta 4400 milliárd forintnyi államkötvényt adott el az utóbbi években.

14:00
Több mint 80 törvénymódosítást kezdeményez majd Lázár János, többek között a bürokrácia egyszerűsítésére is tennének lépéseket.

13:55
Fontos cél a béremelés a közigazgatásban, de ez nem lesz egyszerű. Először a járási hivatalban dolgozók bérét szeretné növelni a kormány, majd az év folyamán többekét is. 

13:52
Jövő hétfőn ülésezik megint a kormány, a 2017-es költségvetésről lesz főként szó - tért át a pénzügyekre Lázár János.

13:50
"A magyar kormány nem mond le arról a jogáról, hogy ki maradhat és ki léphet be az országba. Ezt a jogot nem adjuk át az Európai Bizottságnak." Ezer magyar önkormányzat már támogatja ebben a kormányt.

13:48
A magyar kormány az ellenzék segítségét is kéri az Iszlám Állam és a terrorizmus elleni harcban.

13:43
Ami az IMF-hitelt illeti: 2235 milliárd forintba került a 2002 és 2010 közötti kormányzás.

13:42
„Magyarország ledobta az IMF igáját" - mondta Lázár János. A köszönet a magyar választókat illeti. 4400 milliárd forintnyi tőkét fizetett ki a magyar állam. 

13:35
Mi már itt vagyunk, de Lázár János és Kovács Zoltán Mit, miért tesz a kormány? című sajtótájékoztatója pár percet késik.  

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.