galéria megtekintése

Akiknek kifejezetten tetszik, ha menekültnek öltöztetnek ovis kislányokat

1 komment

NOL

Semmi kivetnivalót nem látnak abban, hogy óvodás kislányokat öltöztessenek be menekültnek, kisfiúkat meg katonának. Sőt.

Rendkívül szórakoztató közleménnyel örvendeztetett meg a magát "Alapjogokért Központnak" nevező, függetlenségében és civilségében leginkább a CÖF-fel vetekedő kormánybarát intézmény.

Az Alapjogokért Központ most azon borult ki, hogy jogvédők kritizálni merészelték a zákányi óvodások "honvédségi bevetését", amiről lapunk is részletesen beszámolt.

Az Alapjogokért központ

 
"a lehető leghatározottabban elítéli azt a szélsőségesen individualista emberi jogi fundamentalizmust és gender-szemléletet", a

melynek nevében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Eötvös Károly Intézet (EKINT) az ombudsmannál kifogásolja a zákányi óvodások magyar honvédeknek tett gesztusát" (nevezetesen azt, hogy szeptember 30-án zákányi óvodások nevelőikkel együtt keresték fel a településen szolgálatban lévő katonákat és rendőröket, majd átadták nekik a saját maguk által készített ajándék szívecskéket, amelyek nemzeti színűre lettek kiszínezve, és a gyerekek jókívánságai voltak rájuk írva).

Az óvoda akciója a TASZ és az EKINT szerint megsértette a gyerekek és szülők emberi méltóságát és lelkiismereti szabadságát, mert a katonai kultúra méltatása, a fegyverviselést erényként történő bemutatása sérti a világnézetileg semleges nevelés követelményét.

Előzmények: Egy kicsit túltolták a menekülteset az oviban

Az óvoda fenntartójához, az ombudsmanhoz és az oktatási jogok biztosához fordult két jogvédő szervezet, mert úgy vélik, jobb lenne, ha a kisgyerekeket kihagynák a menekültválságból, s nem vinnék őket a határra, hogy hálálkodjanak a „katona bácsiknak”.

Lencsés Károly írása: >>>

 A jogvédők azt is kifogásolták, hogy a nevelőnők elmondása szerint a mindennapok játékaiban "a fiúk katonának állnak, míg a kislányok vagy önkéntesek vagy bevándorlók szerepét öltik magukra".

Az Alapjogokért Központ szerint "egész egyszerűen érthetetlen, hogy kinek mi baja lehet azzal, ha a határon szolgálatot teljesítő magyar honvédeknek bárki - akár óvodapedagógusok, akár kis óvodások - ajándékot visz, gesztusértékűen meghálálva ezzel kemény és fáradságos munkájukat".

A közlemény legszebb része, amikor az álcivil intézet a közéleti abszurd kategóriájába sorolja, hogy (figyelem, vad liberálisozás következik - a Szerk.) a politikai korrektségből kinőtt gender-elmélet nevében a TASZ és az EKINT számára láthatóan fáj, hogy a kisfiúk "fiús", a kislányok "lányos" játékokat játszanak.

És itt kezdenek csak igazán beindulni: Nyugat-Európában, jellemzően a skandináv országokban mára elburjánzó gender-elmélet célja, hogy elmossa a különbségeket a hagyományos nemi szerepek között, "sztereotipnak" minősítve azokat. A TASZ és az EKINT által is vallott felfogás ehelyett a "társadalmi nemek" meghatározását vallja, amelynek alapja, hogy valójában nem is léteznek biológiai nemek, hanem mindenki "szabadon választhatja meg", milyen nemű.

Namármost ezt nyilván nem hagyhatja annyiban egy virtigli hazafi, az Alapjogokért Központ pedig - nevével ellentétben - magasról tesz az alapjogokra, amit a következő mondat kitűnően illusztrál: "Magyarországon ez a gender-kultúra szerencsére még nem honosodott meg és nem is szabad meghonosodnia - vélekedik a szervezet, hozzátéve: teljesen természetes és normális, ha magyar óvodások magyar honvédeknek visznek ajándékokat, és az is, ha mindennapi nevelésük során a gyerekeket teremtett nemüknek megfelelően, a fiúkat fiúkként, a lányokat lányokként nevelik. A gender-kultúra, a nemi szerepek elmosása, a társadalom feminizálása az állampolgárok önazonosság-tudatát és végső soron egy ország alapvető védekezési képességét ássák alá".

A közlemény a klasszikus szijjártópéteres narancs farokkal zárul: "Az Alapjogokért Központ felhívja a TASZ és az EKINT figyelmét arra: Magyarország nem Svédország. Szerencsére".

Azt hinné, innen már nincs lejjebb?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.