galéria megtekintése

Az idióta avatások országa vagyunk

4 komment

NOL

Tarlós István budapesti főpolgármester ugyan elkerülte a mások által már unos-untalan eljátszott politikai allűrt, de a Széll Kálmán tér pénteki hivatalos átadása kapcsán összeszedtük, hány épületet vagy más létesítményt hányszor adtak már át az elmúlt években Magyarországon.

Három évig, 44 milliárd forintból épült a Budapest–Esztergom-vasútvonal, amelyet tavaly augusztusban adtak át. Az avatás ünnepi hangulatát azonban némiképp rontotta, hogy az átadásakor még javában dolgoztak a vonal mentén, hiszen a ceremóniára nem végeztek a tereprendezéssel, a felüljáró-építéssel, és a villamos motorvonatok sem indulhattak el, mert a felsővezeték-rendszer sem készült el.

Fotó: M. Schmidt János / Népszabadság/archív

Először a választások előtt, 2014 áprilisában adták át az akkor még csak félkész Várkert Bazárt. Néhány hónappal később aztán az önkormányzati választások előtt is felavatták, pedig még akkora sem készült el minden.

 

A helyzet abszurditását mutatja, hogy percekkel a második átadás előtt is munkások dolgoztak, markolók robogtak a Lánchíd utcán.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

2014. március 31-én táncegyüttessel, dandárzenekarral, katonai sorfallal és illusztris vendégsereggel átadták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusát, de annak csak a főépületét fejezték be a kampány végére.

A hányatott sorsú közösségi bringarendszernek, a Mol BuBinak hivatalosan átadóünnepsége sem volt, csupán a tesztüzem „záróeseményét" tartották meg 2014 szeptemberében. Nem csoda: az 1,1 milliárd forintból megvalósított projektet 2013 tavaszára ígérték, és még a tesztüzem alatt is többször leállt a rendszert működtető szoftver.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

2014 októberében adták át a BKV-járatok valós érkezési és indulási idejét kijelző Futár-rendszert, amely 6,7 milliárd forintba került. Ehhez képest a Nagykörúton futó Combinókra csak az idén januárban kezdték el felszerelni a kijelzőket. A közterületi kijelzők tesztelését egyébként 2013 októberében kezdték el, de hónapok múltán is az előre betáplált menetrendet jelenítették csak meg.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.