galéria megtekintése

A menekültek is plakátokkal kampányolnak

2 komment

NOL

Furcsa egybeesés, hogy a kormányhoz hasonlóan június 16-tól az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is óriásplakát-kampányt indít. A 2-es és 3-as metró megállóiban megjelenő plakátok a hazánkban élő menekültek életének hétköznapiságát szeretnék bemutatni.

képeken hazánkban letelepedett pakisztáni, togói vagy épp afgán menekültek mutatkoznak be – az óvodai dadustól az idegenvezetőig.

Forrás: Unhcr

A portrék egy hónapon keresztül lesznek láthatóak; a kampány apropóját a Menekültek Világnapja (június 20) adja. A kampány célja, hogy megmutassa: a menekültek hozzánk hasonló, hétköznapi emberek, akik rendkívüli dolgokon mentek keresztül, és ma keményen küzdenek a talpon maradásért.

 
Forrás: Unhcr

Az idei Menekültek Világnapját súlyos fegyveres konfliktusok, a menekültek emelkedő száma, valamint növekvő intolerancia és idegengyűlölet közepette tartják a világ sok országában.

Forrás: Unhcr

Ahogy a kampány indításakor António Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, fogalmazott: „A világon mindenütt azzal szembesülünk, hogy családok kényszerülnek menekülni az erőszak elől.

Kapcsolódó: Amikor még befogadó országot álmodott a Fidesz

A befogadó attitűdöt, a nyitottság fenntartását emlegette két esztendeje a Fidesz a menekültügy kapcsán. Meg azt, hogy szükség van újabb külföldiek, szakképzett és szakképzetlen fizikai dolgozók, valamint magasan kvalifikált értelmiségiek befogadására a gazdaság élénkítéséhez. Klikkeljen a részletekért!

A számok valóban hatalmasak – ám nem szabad elfelejtenünk, hogy anyákról, apákról, fiúkról és lányokról beszélünk.

Forrás:Unhcr

Emberekről, akik hétköznapi életet éltek, mielőtt a háború menekülésre kényszerítette őket. Az idei Menekültek Világnapján mindenki emlékezzen arra, ami összeköt bennünket egymással – arra, hogy mindannyian emberek vagyunk.”

„A magyarok sokáig szégyenkezni fognak a kormány miatt”

Ne engedjük, hogy dr. Gamal vagy dr. Bourgla rosszul érezze magát Magyarországon! Ezzel a címmel jelent meg egy közlemény a Budaörsi Naplóban. Megkerestük a két orvost – a részletekről itt olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

„A megfigyelés a régi politikai rendőrség módszereit idézi”

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, hozza nyilvánosságra, ki döntött arról, hogy a rendőrség műveleti osztályának kell megfigyelnie a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs plakátjait – ezt a párt alelnöke mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa nácizással védi az idegenellenes plakátokat

„A demokrácia bajnokai plakátháborúba kezdenek, és megrongálják, letépik a plakátokat a szólásszabadság nagyobb dicsőségére.

„A magyarok sokáig szégyenkezni fognak a kormány miatt”

Ne engedjük, hogy dr.

Plakátháború: a kétfarkúak nem viccelnek

Két nap alatt 3 ezer embertől összesen 18 millió forint adományt kapott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr arra, hogy visszavágjanak a kabinet bevándorló-ellenes, gyűlöletkeltő plakátkampányáért, s megmutassák: „attól még, hogy egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek”.

A mi pénzünkből korlátoznák a véleménynyilvánítás szabadságát is

Ha szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetéséért megbüntetnék a bevándorlási konzultációt népszerűsítő plakátokat megrongáló aktivistákat, azzal a kiemelt alkotmányos védelmet élvező véleményszabadságukat is korlátoznák egyben, amit felelősség megállapításánál a bíró nem hagyhat figyelmen kívül – állítja az Eötvös Károly Intézet.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.