galéria megtekintése

„Itt épül a Terrorpláza!” - kordonbontás a Városligetben

20 komment


Spirk József

Kedden délelőtt a ligetvédők összecsaptak a Közlekedési Múzeumot körbekerítő őrző-védőkkel, és ledöntötték a kordont. A BRFK éppen bejelentette, hogy helyreállította a rendet az épület körül, és öt aktivistával szemben intézkedtek, amikor az összecsapások kiújultak. Cikkünk folyamatosan frissül!

Az aktivisták a heves csetepatéban a múzeum bejáratával szemben ledöntötték a kordont, amely végül dominóként teljes hosszában a földre dőlt.

Fotó: Riadólánc a Városligetért Facebook-csoport

Bár a BRFK éppen bejelentette, hogy feloszlatta a reggel kezdődött demonstrációt, helyreállította a rendet az épület körül, és öt aktivistával szemben intézkedtek, 11 óra körül kiújultak az összecsapások.

 

OLVASÓLISTA

Vélemény
Ha
Vélemény
Hősök tere

Az aktivisták az épületre is feljutottak.

Fotó: Földi D. Attila / Népszabadság

Az őrök hiába próbálták felállítani a kordont, a ligetvédők ráültek a kerítéselemekre.

A rendőrség egyre több járőrt vezényelt ki újra a helyszínre, majd dél körül a Készenléti Rendőrség is nagy erőkkel vonult ki a ligethez. Forrásaink szerint legalább 30 rendőrautó és szállítójármű jelent meg a Múzeum melletti utakon.

Fotó: Riadólánc a Városligetért Facebook-csoport

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületének bontására hivatkozva vasárnap éjjel egy kopaszokból álló őrző-védő csapat szállta meg a környéket. Ők állították fel az ideiglenes kordont is. Kedden reggel kezdődött volna az állandó kerítés építése.

Délután egy körül a rendőrök már visszaállították a kordont, a múzeum bejárata előtt sorfal áll. A rendőrökkel 40-50 fős tömeg nézett farkasszemet. Néhányan felmásztak az épület tetejére. „Itt épül a Terrorpláza" – kiáltja világgá egy transzparens.

Fél kettő körül aztán a rendőrök elkezdték egyenként elhurcolni a ligetvédőket a múzeum főbejáratától, és kordonnal szorítják vissza a tömeget. Néhány fénykép tanúsága szerint a rendőrök között őrző-védők állnak. A helyszínről elvezették Szabó Rebekát, a PM országgyűlési képviselőjét, Zugló alpolgármesterét is.

Úgy tűnik, ennél durvább már nem lesz a helyzet, a végére legalábbis egy kicsit már burleszkbe fordult az egész. A múzeumhoz elküldtek egy tűzoltóautót, hogy leszedjenek egy aktivistát a tetőről, de a ligetvédő felmászott a kéményre, hol már nem tudták elérni

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.