Náci karlendítésre tanították az ovis kisfiút

Kirúgnának az óvodából egy olaszországi kisfiút, aki náci karlendítéssel üdvözli társait. Szülei szerint a négyéves kisfiú köszönési stílusával semmi gond nincs.

Az olaszországi Cantúnban található óvoda tanárait sokkolta a kisgyerek viselkedése, aki a Local szerint a óvónénik, a csoporttársai és a gondnok előtt is gyakorolja a náci köszönést.

Az óvónénik a fiú szüleihez fordultak a gyerek viselkedése miatt. Mint kiderült, a fiú apjának karját horogkereszt díszíti, és nem érti, mi a gond azzal, ha valaki fasiszta nézeteket vall: „Mi szigorú, de természetes oktatást szeretnénk nyújtani gyermekünknek" – hangsúlyozta a harmincéves olasz apuka.

Nevelői megfenyegették a fiút, hogy ha nem hagyja abba a karlendítést, kizárják őt az óvodából. Az egyik óvónéni szerint a náci köszöntést az olasz jog is tiltja, és ez a fajta viselkedés egyébként sem méltó egy négyéves ovishoz. 

A karlendítést és a fasiszta jelképek használatát a második világháború után betiltották Olaszországban, ennek ellenére az olaszok jelentős része még ma is csodálattal gondol Mussolini fasiszta rezsimére, és használja a nácik szimbólumait is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.