galéria megtekintése

Vesztesek

8 komment

A szerk.

Egy nemzedék veresége ennek a generációnak az elvesztése.

A rendszerváltó politikai elit kudarca az, amit az új ifjúságkutatás eredményei mutatnak.

Cikkünk szerint az Y generáció, azaz a 15 és 34 év közöttiek közt háromszor nagyobb az életükkel elégedetlenek aránya Magyarországon, mint Lengyelországban vagy Bulgáriában. Idehaza elsöprő többségük a Jobbikot támogatja a pártok közül.

 

Ez együtt azt üzeni, hogy a generáció, amely a szabadság ígéretével, a nyugati álom elérésének lehetőségével, reményével vágott bele a kalandba, alulmaradt. Nem teremtett olyan országot, amelyet szabadnak, igazságosnak éreznek azok a fiatalok, akik felnőttek a fiatal demokráciában.

Ez nem a mi ítéletünk, hanem az övék. A fiataloké, akik menekülnek az országból London, Berlin vagy bármely nevesincs osztrák kisváros felé. Akik menekülnek egyenesen a szélsőjobboldali radikális párt felé is.
Azoké, akik nem hajlandók tudomásul venni, amit sokan igyekeznek rögzíteni: nem lehet más az ország, a politika, a társadalom, az élet.

Sokan hibáztatják ezt a nemzedéket szerte a világon. Azért, mert populistákat követ. Mert nem figyel elődei felemelt mutatóujjára. Mert nem akarja megérteni: ilyen a világ.

Mert üvölt.

Idehaza némán ordít azzal, hogy mutatja tökéletes kiábrándultságát, s háttal áll ennek
a negyedszázadnak. Háttal áll, mert ezzel üzeni ennek az emberöltőnek, a rendszerváltó elitnek meg mondja saját magának is: vesztettünk.

Igaz, a Fidesz meg a Jobbik ettől még nyerhet.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.