galéria megtekintése

Szólva lett

6 komment

A szerk.

Eddig csak a tanári szobák hátsó sarkaiban súgtak össze egymással, otthon csapták az asztalra a portfóliókészítésre felszólító dokumentumokat, vagy kávéházakban, barátnőknek panaszkodtak arról, milyen ostoba adminisztrációs terhek vonják el az energiákat a lényegi munkától.

Eddig csak az osztálytermek zárt ajtói mögött merték biztatni a rájuk bízott diákokat, dobják sutba nyugodtan a színvonaltalan, tárgyi tévedésektől, csúsztatásoktól hemzsegő kísérleti tankönyveket, és vegyék elő helyettük a régit, a jól beváltat, a parancsszóra leselejtezettet.

Halkan kértek krétát, hogy legyen mivel írni, s türelmesen várták, hátha megérkezik a Kliktől az a pár ezer forint, amiből meg lehet javítani a nyiszorgó, balesetveszélyes könyvespolcot, mielőtt ráomolna valakire.

 

Vártak, amíg várhattak. De most szólva lett.

Borsod megye legeredményesebb középiskolájának tanárai kongatták meg a vészharangot, elit csapat, elit gyerekekkel. Azok szóltak, akiknek még maradt esélyük a sikerélményre, diákjaik versenyt nyernek, az óra nem fegyelmezéssel telik, hogy már nem bírják tovább.

A félelem hálójából kitörve kimondták, sőt kiordították, hogy nagy a baj. Ilyen körülmények között nem lehet tanítani, elegük van a hatalom ostobaságából, a magas székekbe ültetett káderek tehetségtelenségéből. Nem kérnek a reformokból, nem akarnak újabb kiigazításokat, toldozást-foldozást. Teljes átalakítást követelnek az oktatásban. Nem nélkülük, hanem velük.
Szólva lett.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.