galéria megtekintése

Sunyiságból egyes

26 komment


Révész Sándor


Mi is a botrányos abban, amit Huszár polgármester mondott? Hogy vannak, akik a keresztény Európát az iszlám ellen akarják hangolni? Vagy az, hogy üzleti körök anyagi érdekből törekedhetnek erre? Vagy az, hogy egy állam állhat mögöttük? Vagy az, hogy ez a zsidó államnak nevezett Izrael? Ha másik államot mond, nincs botrány? Mert Izraelről – a zsidókról – nem lehet azt mondani, amit bármely más államról, avagy bárki másról lehet? Ugye milyen szépen eljuthatunk logikus kérdések láncolatán át az antiszemiták igazolásáig? Egy olyan mondattól, amelyet már az sem tart vállalhatónak, aki kimondta? Hogy van ez?

Van az úgy, hogy bizonyos állítások konkrét tartalma és üzenete nem esik egybe. Az üzenet világos azoknak, akiknek szól, s akik ellen szól, de nem vezethető le az állítás tárgyilag megfogható tartalmából. Így lehet botrányos üzeneteket botránymentesen célba juttatni. Ha az állítás és az üzenet egybeesik, akkor az állítás is szalonképtelen, és nincs értelmezési probléma. Miként a nyilashonlapok és -kiadványok esetében, melyek nem is tartanak igényt a szalonképességre.

Ha az állítás és az üzenet kellő távolságban van egymástól, vagyis a megfogalmazás eléggé „politikus", a megfogalmazó eléggé sunyi, akkor nincs botrány. A polgármester úr pozíciójánál fogva nem mondhat le a szalonképességről, de élőszóban, zárt körben vélve magát, nem is volt eléggé körültekintő, azaz sunyi.

 

De eztán majd az lesz.

Sikerült már néki olyan állítást szerkesztenie, melynek antiszemita lényegét logikailag nem lehet levezetni, de nem sikerült olyat, melynek antiszemita jellege ne lenne mégis egyértelmű. Ha érvényesült volna állításának konkrét tartalma, akkor már rég ki lenne rúgva, hiszen abból az következne, hogy Orbán Viktor és társai a zsidó állam ügynökei, hiszen ki igyekszik náluk jobban az iszlám ellen hangolni a keresztény Európát?

Van egy világtörténelmileg hatalmas pályát befutó, mindenki számára ismert üzenet, miszerint a világrendszerek mögött zsidó világhatalom áll, mely a nem zsidó világot a vesztébe vezeti. A keresztényeket vagy a muszlimokat, vagy mindkettőt. Ez az üzenet a belőle fakadt hatalmas vértengerre tekintettel már nem szalonképes, de nem is népszerűtlen.

Azok a politikai erők, melyeknek a hatalom, tehát a szavazótáborok maximalizálásán kívül nincsenek egyéb szempontjai (morál, közjó, igazság stb.), egyesíteni igyekeznek azokat, akik erre az üzenetre vevők, azokkal, akik csak szalonképes politikára vevők. Ezért olyan állításokba csomagolják az üzenetet, melyet vitatni ugyan lehet, de szalonképtelennek nyilvánítani aligha. Az Egyesült Államokra és Soros Györgyre mutogatnak, nem egy kis államra, melyet nyilvánvalóan nem lehet világhatalmi erőnek vélni, ha magukat a zsidókat nem véljük annak. Akik az üzenetre vevők, „tudják", kik irányítják „igazából" az Egyesült Államokat, és milyen globális érdekeket képvisel „igazából" Soros György, akik meg nem vevők rá, nem kell meglássák a kilógó lólábat, mert nem lóg ki annyira, hogy lehetetlen legyen nem meglátni. A sunyiságban kezdő Huszár nem tudta, meddig lóghat ki az a lóláb. De biztosan meg fogja tanulni. Át fog menni a pótvizsgán.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.