A szentgotthárdi polgármester szerint Izrael állhat a párizsi terror mögött

A Huszár Gábor megjegyzéséről szóló hangfelvételt a nyugat.hu szivárogtatta ki. A zsidó állam célja a polgármester szerint az, hogy egymás ellen hangolja a kereszténységet és az iszlámot.

Izrael állhat a november 13-i párizsi terror mögött – kockáztatta meg egy hangfelvétel tanúsága szerint Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester nemrég az önkormányzati erőforrás-bizottság ülésén. A városvezető megjegyzéséről készített hangfelvételt vasárnap a nyugat.hu szivárogtatta ki. A polgármester eszerint úgy véli, hogy „bizonyos üzleti körök”, amelyek mögött nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarják hangolni. Szó szerint ezt mondta:

 „...Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésének semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez. Engem is megdöbbentettek ezek a dolgok, de itt most nem erről van szó...”

A polgármester megjegyzése 0:50-nél kezdődik a hangfelvételen.

Az erőforrás-bizottságban azt vitatták meg, befogadja-e a Szentgotthárd azt a menekülttábort, amely a szeptemberben felhúzott, de aztán kihasználatlanság miatt novemberben lebontott gyűjtőpont helyett akartak felépíteni. A hangfelvételből – írja a nyugat.hu – kiderül, hogy a városvezetés előzetesen jelezte a hajlandóságot a menekülttábor befogadására, Huszár pedig burkoltan megzsarolta a bizottsági ülésen jelenlévő képviselőket, azt állítva, hogy ha nem szavazzák meg a tervet, akkor Szentgotthárd hátrányba kerülhet, mert nem együttműködőnek nyilvánítja a kormány. A bizottságon ennek ellenére nem ment át a polgármester akarata, szavazategyenlőség alakult ki, utána pedig a rendkívüli képviselő-testületi ülésen a többség elutasította a tervet. Szentgotthárdon nem lesz menekülttábor, a várost tartalék helyszínként tartják nyilván.

Ami Huszárt illeti, 2010 óta Szentgotthárd polgármestere. Akkor független jelöltként verte meg a két cikluson át regnáló fideszes elődjét, Viniczay Tibort, tavaly pedig már a Fidesz színeiben indult és lett simán, kihívó nélkül újra Szentgotthárd polgármestere. A vaol.hu 2010-es portréjában problémamegoldó emberként aposztrofálta magát, aki átlátja az összefüggéseket, és megtalálja a megoldásokat. A fenti megjegyzésre azóta sem adott magyarázatot.

A nagykövetség nem hagyja szó nélkül

A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből. Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is - válaszolt közleményben Izrael budapesti nagykövetsége a hangfelvételre. További részleteket itt olvashat >>>

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.