galéria megtekintése

Rossz – Jó

1 komment

A szerk.

Valamit nagyon meg kell javítani – ennyit bizonyosan kijelenthetünk a Tokaj Kereskedőház körül történtek kapcsán. Az, hogy az állami cég gyakran cserélődő vezetésének most hivatalban lévő tagjai a teljes raktárkészlet tüzetes átvizsgálására szánták el magukat, azt jelenti: fogalmuk sincs, hogy valójában milyen bor van a hatalmas tar­tályokban, pontosabban – s ez talán még ennél is rosszabb hír – elképzelésük biz­tosan van róla. Csakhogy az, amit elképzelnek, nem tokaji hordóba vagy tartályba, hanem tragédiába való.

Vannak arra utaló jelek ugyanis, hogy az állami mamut hosszú-hosszú évek óta a szó szoros értelmében keverte-ka­varta a borokat. Ezen sokan és sokat is kerestek, ám egyvalaminek soha nem volt gazdája: annak a kárnak, amit a tokaji renoméjában okoztak.

Ha ma még van jó híre a Tokaj-Hegyaljáról származó – és ez nem csak a nemzeti konszenzus szerint a világ egyik legegyedibb és legcsodálatosabb szőlőtermő területe – boroknak, akkor az bizonyosan nem az összes helyi bor felét előállító Tokaj Kereskedőház termékeinek köszönhető. Vagyis nagy a baj.

 

Most mégis e rossz hírnek kell örülnünk. Annyiban bizonyosan, hogy a viszonylag új cégvezetésnek volt mersze előjönni a múlt most kínosnak tűnő örökségével, ami azt mutatja: szándékában áll a jövőben máshogy csinálni. Nem söprik a szőnyeg alá a problémát, talán még elképzelésük is van a hogyan továbbról. Hogy erejük és kitartásuk lesz-e hozzá, az majd kiderül. Mert ez a sztori nemcsak az állami cég ügyeiről szól, hanem a hegyaljai termelési kultúráról, végső soron a morálról. Ennek megváltoztatásába sokak bicskája beletört már.

bor

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.