galéria megtekintése

Pletyka

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 24. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Hernádi Zsolt nagyot tévedett.

Tavaly decemberben ugyanis azt jósolta, hogy a Mol–INA-ügyben már áprilisban ítélet születhet a magyar bíróságon, ehhez képest az elsőfokú verdiktet – ami megszüntette az ellene vesztegetés miatt indult büntetőeljárást, egyúttal felmentette őt a csalás és a hűtlen kezelés vádja alól – csak májusban hirdették ki. Igaz, a tartalmát azért sikerült elég jól belőnie. Már persze ha hiteles az a titokban rögzített hangfelvétel, amit a lengyel Wprost hetilap szivárogtatott ki, és amelyen a lengyel állami olajtársaság vezetői és magas rangú lengyel politikusok diskurálnak arról, miként is mennek a dolgok mifelénk.

A jámbor lengyel olajosok csak ámultak a Hernádi-sztori előre megjósolt fordulatain. Láthatóan meglepődtek, hogy a Mol-vezető szerint a vesztegetési per nálunk néhány hónap alatt eljut majd az ítéletig, hogy az bizonyosan felmentő lesz, hogy azt az unió összes országában el kell majd fogadni. Ja, és hogy a pótmagánvádat benyújtó személy a Mol jelenlegi ellátási és értékesítési igazgatójának a felesége, az egész procedúra pedig egy színjáték.

 

A Mol tegnapi közleménye szerint a kiszivárogtatott beszélgetés nem több pletykánál, amit épp ezért nem is kommentálnak. Más kérdés, hogy a felvételen hallható Wlodzimierz Karpinski lengyel kincstárügyi miniszter tegnap nyilatkozatot adott ki, amelyben nem cáfolta az elhangzottakat.

Egyébként tényleg jobb lenne, ha csak pletykáról lenne szó. Mert ha mégsem, akkor a Mol-vezér akaratán kívül bebizonyította, hogy az igazságszolgáltatás szereplői bármikor statisztákká degradálhatók. Az pedig legyen a lengyelek baja, hogy a hangfelvétel tanúsága szerint vezetőik kissé szomorúak, mert ők csak álmodozhatnak a magyarországihoz hasonló belpolitikai állapotokról.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.