galéria megtekintése

Mesefa

Az írás a Népszabadság
2015. 06. 01. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Vona Gábor ezúttal nem az ózdi óvodában és nem is Mátyás királyról, hanem a mindenkinek termő néppárti gyümölcsfáról mesélt pártja kongresszusán. A Jobbik elnöke – és nem a Fideszé, miként párttársa, Sneider Tamás levezető elnök felkonferálta – nemcsak ahhoz ragaszkodott, hogy a fa az ő szellemiségükben gyökerezzen, de a vadhajtások nyesegetéséről sem feledkezett meg.

Merthogy ilyenek is vannak, fedezte fel, s ki is jelentette: aki például náci romantikára vágyik, az ne őket keresse. Ők inkább kormányozni akarnak, s minden egyes reggel úgy kelnek, hogy kormányra készülnek. Nem fejtette ki, hogy ez pontosan mit jelent: hosszan fogadkoznak a tükör előtt, vagy fogmosáskor a liberális ellenzékre gondolnak a krém kiköpése közben?

Vona azt is mondta: a fronton már nincs idő taktikai értekezletre. Pedig front lehet arrafelé, mert alelnökével, Volner Jánossal sem volt idő az egyeztetésre. Vona beszéde előtt nem sokkal Volner János nyilvánosan azt fogadta meg: minden erejével azon lesz, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén a Magyar Gárda életre keljen, sőt aktív állami segítséggel intenzíven fejlődni is tudjon.

 

A kongresszuson fölszólaló vendégüket, a vajdasági Magyar Polgári Szövetség elnökét is elfelejtették értesíteni a néppárti hangnemváltásról. Így fordulhatott elő, hogy ő meg úgy fogalmazott: aki nem fejezi ki igényét arra, hogy a magyar föld Magyarország területén belülre kerüljön, haza- és nemzetáruló.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.