galéria megtekintése

Kis pénz, kis ovi

2 komment


Murányi András

Kissé csalódott vagyok, hogy tegnap egyetlen fontos baromfi-feldolgozó üzem vagy másodosztályú futballstadion felújításáról sem érkezett információ, tudniillik így most én is jól kétségek között maradtam, kezdjek-e aggódni a közeli garnitúra haverjainak, barátainak, rokonainak életszínvonaláért.

Látva a közbeszerzési-kiosztási tempót, alighanem van ok aggódni e súlyos mulasztás miatt, mindazonáltal bízom abban, hogy ez a csöpp luft jelentős fennakadást nem okoz a rendszerben, van még hová nyúlni, ha a Magyarország Bt. boldog tagjainak – mondjuk – vidám kis spanyolországi kiruccanáshoz támad kedvük.

És most nyilván kitalálták, hogy ezen a ponton címlapos cikkünkre szeretnék átkötni mocskos, aljas, demagóg, populista módon.

 

S tényleg. Miután az ország – mint tudjuk – sokkal jobban teljesít, mint bármikor, csöppet nekem is kínos ezzel a „nem kapnak a közalkalmazottak fizetést" tartalmú szöveggel előjönni; az pedig egyenesen a demagógia non plus ultrája, hogy még azt is idemásolom: ápolónők kezdtek sírni, amikor arról értesültek, csak késve kapják meg a fizetésüket. Tudniillik, mint azt nyilván minden tájékozott magyar állampolgár tudja, ápolónő, tanár, bölcsődei és óvodai dolgozó, NAV-os (...) fölöttébb lazán, jól él ebben a gond és probléma nélküli országban, amelyben legföljebb az Európai Unió és a tudják, milyen lobbi gerjeszti a feszültséget, ekként a felsoroltak képesek lennének bármilyen pénzügyi nehézséget áthidalni.

Egy-két hetes csúszást némi jó szándékkal mindenki kibír, hivatalok/szolgáltatók is fölöttébb megértők, amikor az ember késve fizeti a hitelrészletet meg a telefonszámlát; napestig sorolhatnám a pozitív példákat. Igazából már azt sem értem, miért gondolhatná bárki is, hogy teljes csőd, ha egy NAV-dolgozónak nem a bankszámlájára utalnak, hanem postán küldik ki a fizetését, ráadásul olyan címre, ahol már sok éve nem lakik. S ennél már csak az a furább, hogy nem is értem, egyáltalán miért vetemedtem erre a cikkre.

Nyolcvanezer forintokból igenis tessék már annyit spórolni, hogy ha véletlenül nem jön időben a havi pénz, legyen hová nyúlni; ahogyan képviselőileg Zsiga Marcell is megjegyezte anno, havi negyvenhétezer, azaz 47 ezer forintból ki lehet jönni. Még a következő hónapban is? Találó mondat volt, nem véletlenül lett Zsiga képviselőből cégpotentát, nem is írom ide, mert az már tényleg minden demagóg mondat legdemagógabbja volna, hogy sajtóhírek szerint havi másfél millió forintos fizetésért.

Ellenben várom a csütörtököt, s az ennél izgalmasabb híreket. Megöl a kétség, hogy a Kisvárda után az Ajka meg a Soroksár mikor kap végre új stadiont.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.