galéria megtekintése

Kik a gazemberek, Kövér úr?

Az írás a Népszabadság
2014. 03. 22. számában
jelent meg.

Helmeczy László
Népszabadság

A balkányi fideszes választási fórumon dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a köztörvényes bűncselekmények gyanúja miatt a 6 (!), azaz hat éve a Fidesz és a KDNP szavazatainak köszönhetően a mentelmi joga mögött a felelősségre vonástól rettegő dr. Simon Miklóssal kapcsolatosan az alábbiakat mondta: „Amire ő (mármint Simon) kitért, azt én is szeretném megerősíteni. Azt, hogy az ő politikai teljesítményét többféleképpen is lehet mérni, de, hogy a jó isten mindig ilyen hétpróbás gazemberekkel hozza össze, mint akikkel összehozta, az azért azt mutatja, hogy sokra tartja az ő képességeit, és úgy gondolja, hogy ezekkel a nehézségekkel meg fog birkózni az önök segítségével. Ezt kérjük az ő nevében és a magunk nevében is: 19 nap van a választásokig.”

Azt mondja Kövér László, hogy Simon Miklóst, hű gombnyomogatóját mindig hétpróbás gazemberekkel hozza össze a sors. Lássuk, vajon kire gondolhatott a házelnök úr. Csak nem Kozma Péterre? Mostani fideszes listás képviselőjelöltre? Hiszen ő, Kövér László egykori egyetemi évfolyamtársa és jó barátja indult Simon Miklós ellen annak idején, amikor Simon 1998-ban még kisgazda volt. (Amíg el nem árulta jótevőjét, dr. Torgyán Józsefet, akinek korábban mindent köszönhetett.) Akkor én megyei Fidesz-elnökként kampányoltam Kozma Péter mellett, de így tett Kövér László is, többek között Simon Miklós ellenében. Meggyőződésem, hogy Kozma Péter személyében már akkor sem hétpróbás gazemberrel hozta össze Simon Miklóst a jóisten.

Vagy Veres Jánosra gondolt? Ő is indult már Simon Miklós ellen. A rendszerváltás után leghosszabb ideig hivatalban volt pénzügyminiszterről beszélünk. Ellene soha, semmilyen büntetőeljárás nem folyt. Mit tett ő a választókerülete ellen, hogy Kövér László, miközben „leszalad vidékre”, ahogy ő mondaná, csak úgy legazemberezze? Több tízmilliárd forint fejlesztési pénzt lobbizott ki? Próbált piacot nyitni az itteni termékeknek Oroszországban? Számtalanszor felszólalt a parlamentben megyénkért? Velem együtt harcolt azért, hogy felénk jöjjön az autópálya, ne pedig Debrecen felé, ahogy azt a Simon-féle gombnyomogatók akarták? Ez a bűne?

 
Marabu rajza

Dr. Kiss Sándorra, a jobbikos képviselőre és jelöltre gondolt? Nem kellene egymásról kicsit több tisztelettel beszélni? Nem érdekes az, hogy dr. Kiss Sándor nekem is ellenfelem, de sem ő énrám, sem én őrá még a kampány során egy becsmérlő szót nem szóltunk? Hogy van ez Kövér házelnök úr? Hogy van ez, Simon úr? Lehet, hogy akinek volt gyerekszobája, hallott valaha politikai kultúráról, az tud a politikai ellenfeléről is normálisan beszélni?

Vagy netán rám, Helmeczy Lászlóra gondolt Kövér úr? Aki közel tíz évet dolgoztam a Fideszben a Fideszért. Pontosan miért is vagyok én gazember? Velem szemben nem merült fel még a gyanúja sem, hogy más pénzéhez nyúltam. Ellenem soha köztörvényes ügyben büntetőeljárás nem folyt. Amikor magánvádas ügyben a Hír TV újságírói feljelentettek, az eljárt bíróságok jogerősen, bűncselekmény hiányában mentettek fel. Ezzel szemben Simon Miklós csak azért nem állt a bíróság elé, mert Kövér László és többi frakciótársa eldugták őt az igazságszolgáltatás elől egy olyan ügyben, amelyben 5 (!), azaz öt személyt ítéltek el jogerősen szabadságvesztés büntetésre.

A Fidesz szemrebbenés nélkül bújtatta Simon Miklóst a mentelmi joga mögé, és nem szégyelli elindítani az ország harmadik legnagyobb megyéjében országgyűlési képviselőjelöltként. Jól értem, Kövér úr, hogy aki elindul vagy elindult a választásokon a fideszes jelölt ellen, az gazember? Aki dolgozik az őt megválasztó körzetért, az gazember? Aki meg épphogy megússza a büntetőeljárást, mert a frakciója nem adja ki, az nem gazember? Hogy van ez? Pont abban a megyében beszél hétpróbás gazemberekről, ahol a Fidesz megyei közgyűlési frakciójában felelős pozícióban olyan személy ül, akit többrendbeli köztörvényes bűncselekmény miatt elítéltek, és akivel néhány napja alapkövet helyezett el Szabolcsban.

Akad olyan is, akit a holokausztpénzek elsíbolásáért felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek ebben az önkormányzati ciklusban. De említhetnénk nem csupán a hat éve, az önök segítségével a büntetőeljárást elkerülő Simon Miklóson kívül a fehérgyarmati körzetben indított megyei Fidesz-elnök, dr. Tilki Attila ügyét is, akit ittas járművezetésért jogerősen ítélt el a bíróság, úgy, hogy eltiltotta a járművezetéstől is. Őt egyébként a fideszes kormányzat, az elítélése után, a megye útügyi biztosának (!) is kinevezte.

Házelnök Úr! Nem kellene először a saját háza tája előtt elsepregetni gazemberügyben, mielőtt másutt sepreget a házelnöki bajusz?

A szerző ügyvéd, a Kormányváltók képviselőjelöltje

***

Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.