galéria megtekintése

Karrier

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 24. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Egy kétharmados törvényhozási többségű parlamenti frakció vezetése nem kis dolog. De aki jártas a fideszes törzsfejlődésben, az tudja, hogy nem is a pártkarrier csúcsa, hanem csak az ahhoz vezető utolsó lépcsők egyike.

A főtisztek mindig cidrizhetnek egymástól és a vezénylő tábornokuktól

Persze értelemszerűen Orbán alatt. Ahol a vonatra nem az induláskor felszállt, hanem később felkapaszkodott káderek fontos állomása ez a poszt. Itt már nagyot kell hibázni, hogy ne a következő grádics felé vezessen tovább az út.

 

Navracsics és Lázár példája is mutatja ezt. Aki hűen és jól teljesít, abból lehet nagy hatalmú államtitkár vagy miniszter. Aki már az államhatalom gyakorlásának ura Orbán után.

Látszólag nem magasabb poszt ez, mint a frakcióvezetőé, különösen az egynapos, képviselők uralta törvénygyárban, ahol a kétharmados frakció seperc alatt el tud fogadni egy olyan jogszabályt szinte suttyomban, amely egész ágazatokat alakít át.

Mégis tudja mindenki arrafelé, hogy Rogánnak nem elismerés lesz a poszton tartás. Feketemosogatónak azért nem mondanánk a kormánypárti frakció vezetését, de olyan Orbán-féle rosszallásnak azért tekinthetjük.

Így igyekszik rendet tartani ifjú törökjei között, akik sohasem lehetnek biztosak abban, meddig tart a karrier.

Rogán túl gyorsan és túl mohón kapaszkodott az uborkafára. Kigurult hát neki ez az ingatlanügyecske. Ahhoz kevés volt (felénk), hogy belebukjon, de ahhoz elég, hogy figyelmeztessék vele, vissza kellene venni.

Megvédünk, maradhatsz frakcióvezető, de tudjuk, amit tudunk. Azt pedig már neki kell tudnia, hogy ennyi van-e, vagy van még más is.

Így áll össze Orbán világa, ahol a főtisztek is mindig cidrizhetnek egymástól és a vezénylő tábornokuktól. Ezért van az, hogy nem ingó Rogán Antal frakcióvezetői posztja, hanem ingatlan.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.