Focival jobban fogy a koncertjegy

Néhány utazási iroda kínálatában szerepelnek ugyan komolyzenei koncerteket is tartalmazó csomagok, de a legtöbb esetben nem fő attrakcióként: sokszor csak a Milánóban vagy Londonban meccset néző férjjel utazó feleségek vigaszdíja egy nagyszabású előadás, főként opera.

A Hold Völgye és a Stonehenge a veszélyeztetett látványosságok között

A brit Wanderlust utazási magazin ismét összeállította a legveszélyeztetettebb turistalátványosságok listáját, amelyen a jordániai Hold Völgye mellett a Stonehenge is szerepel.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

Idén a villamoson is lesz ingyenes idegenvezetés

Buszon, villamoson, kerékpáron és gyalogosan is részt vehetünk budapesti városnézésen az Idegenvezetői Világnapon február 28-án, vasárnap.

Városnézés Sherlock Holmes nyomában

Egy felmérés szerint a szigetországot felkereső látogatók 40 százaléka zarándokol el korábban a filmvászonról megismert látványosságokhoz.

 

Szállás és reggeli várja a turistákat a Cambridge-i Egyetemen

A patinás egyetem megnyitja kapuit az utazók előtt: mostantól akár már meg is szállhatnak a történelmi épületegyüttesben.

 

Az érdeklődők az egyetem diákszállásán tölthetik az éjszakát, amikor a campus a tanítási szünetek idején éppen üres. A "bed and breakfast" - azaz szállás reggelivel - szolgáltatás ára 41-től 100 fontig terjedhet (12-30 ezer forint).

A most megnyitott épületek egykor olyan tudósoknak szolgáltak otthonául, mint például Charles Darwin, Isaac Newton vagy William Wordsworth, akik mindannyian kutatói voltak a neves intézménynek.

"Minden évben érdeklődők ezrei keresik fel Cambridge-et építészeti értékei és a college egyedülálló hangulata miatt. Elsősorban csoportok érdeklődnek a szálláslehetőség iránt, de növekvő számban akadnak már egyéni utazók is, akik szívesen megszállnának itt" - mondta az egyetem képviselője, Kelly Vickers.

 

Top cikkek