Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

A világörökség része lenne Pergamon ősi városa

Pergamon, mai nevén Bergama, Törökország legrégebbi településeinek egyike, amelyet már az őskorban laktak és a görög, valamint a bizánci időkben is jelentős volt.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

Még mindig nem sikerült kimenteni a Machu Picchun rekedt turistákat

Káosz uralkodik a perui romvárosban rekedt turisták körében, fogytán az élelmiszer és az ivóvíz. Még midig több mint ezren várnak elszállításra, ám az időjárás nehezíti a mentőhelikopterek munkáját.

A Machu Picchu két hónap múlva fogadhat újra turistákat

Az inkák utolsó fővárosának maradványai semmilyen kárt nem szenvedtek, a Machu Picchu lábánál fekvő faluban viszont jelentős pusztítást okozott a heves esőzések okozta áradás és sziklaomlás. A turisták legkorábban két hónap múlva érkezhetnek.