Új bevásárlócélpont: London

Soha nem gondoltuk volna: Londonban megéri a magyaroknak is vásárolni, kivált a műszaki cikkeket és a luxusárukat.

Téli mulatságok Londonban

Az általában enyhe időjárás ellenére is ragaszkodnak a britek a műjégpályákhoz és a forralt borhoz. Például Európa legnagyobb irodaház-együttese is kialakítja jégparadicsomát.

Focival jobban fogy a koncertjegy

Néhány utazási iroda kínálatában szerepelnek ugyan komolyzenei koncerteket is tartalmazó csomagok, de a legtöbb esetben nem fő attrakcióként: sokszor csak a Milánóban vagy Londonban meccset néző férjjel utazó feleségek vigaszdíja egy nagyszabású előadás, főként opera.

Új fényben Oxford múzeuma

Úgy duplázták meg a világ egyik legrégibb és leggazdagabb egyetemi galériájának kiállítási területét, hogy érintetlen maradt a városképet meghatározó, a viktoriánus korból származó neoklasszikus homlokzat.

Végső búcsút vettek a londoni kikiáltótól

Peter Moore több mint három évtizeden át rótta a brit főváros utcáit és a középkori hagyományokat folytatva fennhangon hirdette ki a nyilvános közleményeket. A nagy múltú szakma ma is él, számos brit városban alkalmaznak kikiáltókat, akik ma már leginkább turistalátványosságnak számítanak.

 

Megéri Londonban vásárolni

A 2007-ben még a világ második legdrágább városának számító London idén a huszadik helyre esett vissza a PriceRunner árösszehasonlító listáján, mivel az üzletek komoly árcsökkentésekre kényszerültek a vásárlók visszaszerzése érdekében.

Megéri a brit fővárosban vásárolni, főleg a karácsonyi időszakban. A legfrissebb felmérések szerint London már megfizethetőbb lett, mint Párizs, Amszterdam vagy Róma - derül ki a VisitBritain közleményéből.

A PriceRunner nevű nemzetközi ár-összehasonlító oldal 26 terméket vizsgált meg a világ 33 különböző országában. A vizsgált tizenkét hónap alatt Londonban egy Nintendo Wii átlagára 179,99 fontról 166,65 fontra csökkent, egy csészé kávé ára pedig 1,83 fontról 1,63 fontra. A vizsgálat kimutatta, hogy a legdrágább város immár három éve folyamatosan Oslo, ahol egy doboz kóla 1,37 fontba kerül, egy liter tej pedig 1,47 fontba.

A 33 ország tíz legdrágább városa között maradt Dublin is, míg Mumbai volt a legolcsóbb. London immár jelentősen olcsóbb, mint több vele versengő, népszerű világváros, úgymint Párizs, Dublin, Amszterdam vagy Berlin. A vizsgálat szerint olyan városok, mint Moszkva, Isztambul és Amszterdam, szintén drágábbak már, mint London.

A 2007-ben még a világ második legdrágább városának számító London idén a huszadik helyre esett vissza, mivel az üzletek komoly árcsökkentésekre kényszerültek a vásárlók visszaszerzése érdekében. Továbbá a font értéke 25 százalékot zuhant az elmúlt tizenkét hónapban, és ezzel majdnem egy szintre került az euróval.

„Ez a jelentés is alátámasztja, hogy megéri Nagy-Britanniába vinni a pénzünket, különösen így, a karácsonyi időszakban. Míg Nagy-Britannia továbbra is a világ egyik vezető országa marad turisztikai szempontból, tudatosítani kívánjuk minden idelátogatóban, hogy kellemes meglepetések várhatják őket, és remek átváltási árfolyamokra számíthatnak, ha most ide utaznak" - nyilatkozott a VisitBritain egyik szóvivője.

2008-ban 14,79 millióan látogattak Londonba, és napi szinten átlagban 89,80 fontot költöttek.

Top cikkek