Túrák tűsarkúban, nyakkendőben és overallban

Nemrég a nagyközönség számára is megnyílt a szentgáli Kőlik, a Balaton-felvidék negyedik engedély nélkül is látogatható barlangja.

Árfolyamok hullámain

Elővesszük az üveggömböt, és kiolvassuk belőle az árakat - karikírozza a feladat megoldhatatlanságát az egyik nagy utazásszervező cég igazgatója, amikor arra válaszol, hogy milyen árfolyamon kalkulálták az idei külföldi utak részvételi díjait.

Nyárutói turistacsalogató kedvezmények Dunántúlon

Az idén második alkalommal rendezik meg a Balaton környéki minőségi vendéglátóhelyek - az úgynevezett kamarai védnöki táblával rendelkező éttermek és cukrászdák - közös turistacsalogató akcióját: a kamarai családi vasárnapot.

Balf: boroshordó és bicikli a tűzfalon

A boroshordó házi borozót sejtet. Míg a 8-10 méter magasra pedálozott drótszamár azt, hogy ott, a Fertő tó közelében futnak össze a nemzetközi kerékpárutak.

Megújul a kőszegi vár

A történelmi kisváros műemlékekben az ország ötödik leggazdagabb városa. Jövő tavaszra megszépül a Jurisics tér és a vár is, de ha idén ősszel tervezünk ide kirándulást, azt sem bánjuk meg.

 

Kalandtúra az aggteleki barlangban

A dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület hétkilométeres barlangtúrát szervez szombaton - a közepes nehézségű kalandtúrára vízálló overall ajánlott.

Az aggteleki barlangok kalandturizmus céljára megnyitott részeire szervez túrát szombaton a dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE).

A túrán barlangász szakvezetők kíséretében látogatható a Baradla-barlang hét kilométeres fő ága, az aktív patakos Béke- és  Kossuth-barlang, és az Alsó-hegy látványos víznyelője, a Meteor-barlang.

A közepesen nehéz túrán vízálló overall viselése  ajánlott.

A rendezvényre Esztergomból, Dorog és Budapest érintésével autóbusz indul a kora reggeli órákban. 

Top cikkek