Haldoklik Párizs éjszakai élete?

Petíciót kezdeményezett az éjszakában dolgozók Technopol nevű egyesülete Párizs éjszakai életének megmentésére. A hatóságok "represszív és moralizáló" eljárásai elleni tiltakozást eddig 13 ezren írtak alá.

Két halott, sok baleset a csúszós utakon

Lelassult a forgalom, de sehol nem okoz fennakadást a havazás.

Nincs fennakadás Ferihegyen a hó miatt

Az éjszaka lehullott 5 cm friss hó ellenére zavartalan a Ferihegyi repülőtér forgalma, a légikikötő a menetrendnek megfelelően fogadja és indítja a járatokat.

Délutánig bezárta a hó Ferihegyet

Délután négy óráig meghosszabbították a Ferihegyi repülőtér lezárását az erős havazás miatt. A meteorológiai szolgálat riasztása piros fokozatú az ország középső területén, ahol egyre nehezebb a közlekedés: a kamionforgalmat például Vácnál már le kellett állítani. A MÁV könnyítéseket ad az utasoknak. Frissítve.

Feloldották a ferihegyi reptérzárat

A korábban tervezett este hétnél másfél órával hamarabb, délután fél hatkor egy futópályán már megindulhatott a forgalom Ferihegyen.

 

Jelentős fennakadások a párizsi repülőtereken

A havazás miatt pénteken is jelentősek voltak a fennakadások a párizsi repülőtereken. Az előző nap törölt járatok utasainak egy része a terminálokban várakozva töltötte az éjszakát.

A havazás miatt pénteken is jelentősek voltak a fennakadások a párizsi repülőtereken. Az előző nap törölt járatok utasainak egy része a terminálokban várakozva töltötte az éjszakát.

Az időjárási viszonyok miatt csütörtökön négyszáz járatot töröltek a párizsi Roissy Charles de Gaulle és Orly repülőtereken. Bár pénteken már nem havazott Párizsban, a polgári légiközlekedési hatóság délelőtt arra kérte a légitársaságokat, hogy továbbra is töröljék járataik harminc százalékát a fennakadások enyhítése érdekében.

A Roissyn jelenleg átlagosan kétórás, az Orlyn pedig félórás késésekre kell számítani. A fennakadások elsősorban az időjárási viszonyok miatti biztonsági intézkedéseknek, nevezetesen a repülőgépek jégtelenítésnek tulajdoníthatók. A Roissyn a normál menetrend szerint óránként 70 repülőgép száll fel, pénteken a légihatóság harmincra csökkentette ezt a számot.

A Roissyn csütörtök este törölt járatok utasainak nem volt elég hely a környező szállodákban, ezért kilencszázan földre helyezett matracokon és a padokon pihenve a tranzitokban voltak kénytelenek tölteni az éjszakát. A repülőtér ingyen vacsorát és reggelit szolgált fel a Párizsban rekedt utasoknak.

A Budapestre induló valamennyi repülőgép felszállt a francia fővárosból, de csak három-négy órás késéssel indultak el.

A francia meteorológiai szolgálat Franciaország 96 megyéjéből 54-ben továbbra is érvényben tartja a szerdán meghirdetett hóriadót. Az ország északi és középső részét átlagosan 5 centiméteres hótakaró borítja, amely az 500 méter feletti területeken elérheti a 10 centimétert is.

A fővárosban az előző napi nehézségek után a tömegközlekedés pénteken helyreállt, de a hó és a síkos útviszonyok miatt több vidéki nagyvárosból (Toulouse, Bordeaux) és a közutakról is több helyről fennakadásokat jeleztek.

 

Top cikkek