Last minute-őrület Európában

Egy friss felmérés szerint 2009-ben az európai országok lakói rövidebb idejű utazásokra indultak, mint egy évvel ezelőtt, közelebbi úti célokat választottak és a legfőbb prioritás a spórolás volt. Tovább nőtt a last minute döntések aránya, a legnagyobb visszaesés a brit és az orosz piacon történt.

Az öt évvel ezelőtti szintre csökkent a szilveszteri turisták száma Romániában

Romániában a belföldi turisták közül a Brassó és Bukarest között fekvő síparadicsomot, a Prahova-völgyét keresték fel legtöbben a tavalyi év utolsó napjaiban, a nagyvárosok szállodái és vendéglői is népszerűnek bizonyultak. A szilvesztert nyolc százalékkal kevesebb turista töltötte hotelekben, panziókban, mint tavaly.

Az Obama-turizmustól az ideiglenes szállodákig

Hogyan, merre és miért utazhatnak majd a jövő turistái? A World Travel Market turisztikai kiállítás és az Euromonitor International piackutató cég elemzésében hét trendet nevezett meg a világutazó munkanélküliektől az Afrikát felfedező amerikaiakig.

A Hold Völgye és a Stonehenge a veszélyeztetett látványosságok között

A brit Wanderlust utazási magazin ismét összeállította a legveszélyeztetettebb turistalátványosságok listáját, amelyen a jordániai Hold Völgye mellett a Stonehenge is szerepel.

Budapesti a világ leghangulatosabb hostele

A Hostelworld.com látogatónak szavazata alapján a budapesti Carpe Noctem hostel az ötödik lett a HOScar-rangsorban, valamint leghangulatosabb hostel címét is elnyerte.

 

A válságról tanácskoztak a világ turisztikai vezetői

A ma befejeződő World Travel Market szakkiállításon elhangzott: a jelenlegi világgazdasági helyzet az idegenforgalmi ágazat számára soha nem látott kihívást jelent.

A pénzügyi-gazdasági válság turizmusra gyakorolt hatása a fő témája a 30. jubileumi World Travel Market turisztikai szakkiállításnak, amelyet november 9-12. között tartanak Londonban.

A mintegy 100 turisztikai vezető részvételével megtartott konferencián elhangzott: a jelenlegi világgazdasági környezet a valaha tapasztalt legnagyobb kihívást jelenti a turisztikai ágazat számára.

a londoni rendezvény keretében, november 10-én tartotta miniszteriális csúcstalálkozóját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO), amelyen Magyarországot Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár, valamint Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára és a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke képviselte.

Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár a World Travel Market keretében miniszteri elismerést adott át Bernard Schreiernek, a Danubius Hotels Nyrt. igazgatósága elnökének.

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint Magyarország a World Travel Market szakkiállításon nemzeti standon mutatkozott be az európai régió kiállítói között. Ezen a Magyar Turizmus Zrt. mellett 24 magyar szolgáltató, szakmai szervezet és intézmény vonultatta fel kínálatát. 

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt népszerűsítésére Londonba utazott Páva Zsolt, Pécs polgármestere is. A pécsi EKF projekt - a kiállítás mellett - a "Lásd, halld, ízleld meg Magyarországot!" mottójú eseménysorozat keretében is bemutatkozott a Covent Gardenben - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Top cikkek