London: metropolis utazó családoknak is

A brit főváros családbarát programokkal gondoskodik a nyáron gyermekeikkel együtt érkező turistákról. A játékmúzeum mellett a Diana hercegnőről elnevezett óriási játszóteret is érdemes felkeresni.

Téli mulatságok Londonban

Az általában enyhe időjárás ellenére is ragaszkodnak a britek a műjégpályákhoz és a forralt borhoz. Például Európa legnagyobb irodaház-együttese is kialakítja jégparadicsomát.

Focival jobban fogy a koncertjegy

Néhány utazási iroda kínálatában szerepelnek ugyan komolyzenei koncerteket is tartalmazó csomagok, de a legtöbb esetben nem fő attrakcióként: sokszor csak a Milánóban vagy Londonban meccset néző férjjel utazó feleségek vigaszdíja egy nagyszabású előadás, főként opera.

Megéri Londonban vásárolni

A 2007-ben még a világ második legdrágább városának számító London idén a huszadik helyre esett vissza a PriceRunner árösszehasonlító listáján, mivel az üzletek komoly árcsökkentésekre kényszerültek a vásárlók visszaszerzése érdekében.

Végső búcsút vettek a londoni kikiáltótól

Peter Moore több mint három évtizeden át rótta a brit főváros utcáit és a középkori hagyományokat folytatva fennhangon hirdette ki a nyilvános közleményeket. A nagy múltú szakma ma is él, számos brit városban alkalmaznak kikiáltókat, akik ma már leginkább turistalátványosságnak számítanak.