Kérem, feltűnés nélkül kövessen!

Isten hozta a washingtoni Nemzetközi Kémmúzeumban. Legyen Ön is gyorsan titoknyik!

Nyaralás munkáért cserébe

Kivit szedne Új-Zélandon vagy hajózna az óceánokon, netán medvéket számlálna az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban? Ha elvesztette állását, ne csüggedjen, önkéntesként a világ legszebb részein bekkelheti ki a válságot.

Amerika nem dohányzik!

Ez valami olyan titokzatos kulturális propaganda eredménye lehet, mint annak idején a kínai verébirtási kampány, ami ugyan sikeres volt a verebeket illetően, de káros a rovarok szaporodására. Amerika nem dohányzik, viszont eszik - vagy inkább zabál.

Végleg lehúzta a rolót Láng György híres New York-i étterme

A Gundel tulajdonosa, Láng György a gazdasági válság miatt volt kénytelen bezárni majdnem százéves világhírű New York-i éttermét, a Cafe Des Artistes-t.

Megnyílik Thomas Edison laboratóriuma

Edison a New Jersey-i labort olyan találmányok kifejlesztésére és tömeggyártására használta, mint a fonográf vagy a mozigép - október 10-től a turisták is látogathatják a tudós feltaláló műhelyét.

 

Börtön "bed and breakfast" Missouriban

Nem mindennapos megoldással állt elő egy amerikai börtön, hogy feltöltse költségvetését: új szárnyában bárki eltölthet egy éjszakát. (Eddig csak a volt börtönökből átalakított hotelekben kereshettek izgalmat az utazók.)

A Missouri államban lévő Jefferson megye új börtönszárnya bárkit fogad, aki hajlandó személyenként 50 dollárt (10 ezer forint) - párok esetében 90 dollárt - fizetni. A látogatók megtekinthetik az új létesítményt, és ott maradhatnak éjszakára. Megajándékozzák őket egy pólóval, kapnak egy kis hideg élelmet és egy bögrét is.

A majdani rabokhoz hasonlóan elbocsátó cédulával távozhatnak majd. (MTI)

Top cikkek