A múzeum, ahol mindenki fekete

Páratlanul megnőtt az érdeklődés a feketék, az USA e mintegy 40 milliós közösségének kultúrája iránt. Amíg a washingtoni múzeum ki nem nyit, a közeli Alexandria enged ebbe betekintőt. A javasolt hozzájárulás látogatónként két dollár.

Kérem, feltűnés nélkül kövessen!

Isten hozta a washingtoni Nemzetközi Kémmúzeumban. Legyen Ön is gyorsan titoknyik!

Legyen más világosság!

Az Edison által kifejlesztett izzót az egyik legfontosabb találmánynak tartják. Forradalmi változásokat hozhat a villanykörték leváltása is. Videóval!

Börtön "bed and breakfast" Missouriban

Nem mindennapos megoldással állt elő egy amerikai börtön, hogy feltöltse költségvetését: új szárnyában bárki eltölthet egy éjszakát.

Végleg lehúzta a rolót Láng György híres New York-i étterme

A Gundel tulajdonosa, Láng György a gazdasági válság miatt volt kénytelen bezárni majdnem százéves világhírű New York-i éttermét, a Cafe Des Artistes-t.

 

Megnyílik Thomas Edison laboratóriuma

Edison a New Jersey-i labort olyan találmányok kifejlesztésére és tömeggyártására használta, mint a fonográf vagy a mozigép - október 10-től a turisták is látogathatják a tudós feltaláló műhelyét.

Hat évig tartó, 13 millió dolláros felújítási munkálatok után október elején New Jerseyben ismét megnyílik Thomas Edison egykori laboratóriuma, ahol néhány világhírűvé vált találmányán is dolgozott.


Edison 1887-ben építette a laboratóriumot és több más épületet West Orange-ban, majd 1931-ben bekövetkezett haláláig dolgozott benne.

Olyan találmányok kifejlesztésére és tömeggyártására használta a labort, mint a fonográf vagy a mozigép.

Most több, korábban elzárt vagy megrongálódott műtárgyat is helyreállítottak és kiállítanak, köztük egy Steinway-zongorát. Visszaköltözik a kutatószárny is, melyet az 1940-es években telepítettek át a michigani Henry Ford Múzeumba. A laboratórium megnyitóját október 10-re tervezik

Thomas Edison
thomas edison
Top cikkek