Szíriaiak kihallgatásával folytatódna a Hariri-gyilkosság ENSZ-vizsgálata

"Szíriai állampolgárok kihallgatására" vonatkozó kérést kapott Szíria Detlev Mehlis bírótól, a Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök meggyilkolása ügyében nyomozó ENSZ-bizottság vezetőjétől.

Senlis, a középkori hangulatok városa

Ha a turista egy érintetlen középkori városban akar gyönyörködni, nem messze Párizstól, egy kis magyar beütéssel, akkor ez nem lehet más, csak Senlis.

Amerikai katonák Szíria területén mértek csapást

Amerikai katonák megöltek nyolc civilt vasárnap Szíria keleti részén, az iraki határ térségében egy kommandós akcióban - közölte a szíriai állami televízió és a SANA hivatalos hírügynökség.

Eszéken landol a Ryanair

Horvát neve, Osijek, a szláv osek azaz akol, lejtő szóból ered, mi pedig, közös múltunkat tisztelve, Eszéknek nevezzük a magyar határtól alig 30 kilométerre fekvő várost, amely évszázadok óta a legfontosabb átkelőhely a Dráván.

Hazajáró Hétvége: minden, ami falusi

A tiszta, jó levegő, a táj szépsége, a vidéki porták hangulata, a természet közelsége, a háziállatok látványa, a tájegység egyik-másik híres eledele, díszes népviselete, a csend, a nyugalom, a békesség és még számos egyéb körülmény teszi a nagyvárosiak számára különösen vonzóvá a falusi környezetet.