Borszerdára készülünk

Egy pohárral a ház borából ajándékba minden megrendelt főétel mellé, majd minden további pohár, illetve palack magyar bort és pezsgőt feleanynyiért szolgálnak fel, mint amennyi az itallapon feltüntetett ára.

Lovardák, bioporták, sajtutak

Fejlesztési támogatások mellett marketinggel is segíti az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága a falusi turizmust: sikerrel rendezték meg a Hazajáró Hétvégét, s tovább működtetik, sőt, bővítik a turisták és a szállásadók, programszervezők egymásra találását segítő internetes portált.

Négycsillagos várúr

A családi, vagy falusi vendéglátás kezdetei idején a szállásadóval együtt a vendég is döngölt sárpadlós szoba-konyhában húzta meg magát, addig ma sok helyen élményfürdő, fitneszterem áll rendelkezésükre.

Hűsítő habokból gyógyító vizekbe

A Balatonnál vakációzóknak nem csak az esős, hűvös napokon érdemes ellátogatniuk a közeli gyógyfürdőkbe: Zalakaroson és Hévízen is több újdonsággal várják, egyebek mellett éjszakai mártózásra, koncertekkel kísért fürdőzésre invitálják a turistákat.

Ismét töltik a kolbászt Békéscsabán

A csabai kolbász rajongói már most jegyezzék fel naptáraikba a jövő hét végét: október 22. és 25. között rendezik meg a híres fesztivált.

 

A dödölle fővárosa lesz Nagykanizsa

Szeptember első hétvégéjén a dödölle fővárosává válik Nagykanizsa, ahol ismét megrendezik a bor- és dödöllefesztivált.

A tavalyi eseményen 22 csapat fogott fakanalat, hogy a jellegzetesen zalai burgonyaételt, a dödöllét szakértő bírálók és a kóstolóként is jelen lévő nagyközönség számára elkészítsék. Az idén a műkedvelő kukták a profi szakácsokkal egy kategóriában mérik össze tudásukat a tájjellegű ételek készítésében.

A dödöllekirályok is versenyeznek, a jelöltek nem a főzni tudásukat, hanem gasztronómiai ismereteiket játékos formában felmérő vetélkedőn küzdenek meg egymással. A borok fesztiválja - versenye és bemutatója - a remények szerint várhatóan szintén vonzó program lesz a fesztivál keretében.

A rendezvény szervezői óriás bográcsot is felállítanak a város főterén, ahol egyszerre 600 adagnyi marhapörkölt alá gyújtanak majd be. De lesz, aki házi kenyeret süt, és olyan is, aki mangalicabemutatót tart majd.

Ezúttal is rendeznek versenyt a legjobb bordalnokok kiválasztására. A programot hazai és horvátországi tánccsoportok, zenekarok fellépése is gazdagítja. Szeptember első hétvégéjének két napján esti műsorként pedig élő könnyűzenei koncertek várják majd Nagykanizsán a jóllakott közönséget. (MTI)

Top cikkek