A dödölle fővárosa lesz Nagykanizsa
A tavalyi eseményen 22 csapat fogott fakanalat, hogy a jellegzetesen zalai burgonyaételt, a dödöllét szakértő bírálók és a kóstolóként is jelen lévő nagyközönség számára elkészítsék. Az idén a műkedvelő kukták a profi szakácsokkal egy kategóriában mérik össze tudásukat a tájjellegű ételek készítésében.
A dödöllekirályok is versenyeznek, a jelöltek nem a főzni tudásukat, hanem gasztronómiai ismereteiket játékos formában felmérő vetélkedőn küzdenek meg egymással. A borok fesztiválja - versenye és bemutatója - a remények szerint várhatóan szintén vonzó program lesz a fesztivál keretében.
A rendezvény szervezői óriás bográcsot is felállítanak a város főterén, ahol egyszerre 600 adagnyi marhapörkölt alá gyújtanak majd be. De lesz, aki házi kenyeret süt, és olyan is, aki mangalicabemutatót tart majd.
Ezúttal is rendeznek versenyt a legjobb bordalnokok kiválasztására. A programot hazai és horvátországi tánccsoportok, zenekarok fellépése is gazdagítja. Szeptember első hétvégéjének két napján esti műsorként pedig élő könnyűzenei koncertek várják majd Nagykanizsán a jóllakott közönséget. (MTI)