Hanzáktól a HafenCityig

Vízpart vagy kultúra? - egy nyári hosszú hétvégét tervezve ki ne morfondírozott volna ezen a dilemmán? A megoldás az 1200 éves Hamburg lehet.

Kedvezmények a Dunakanyarban

Hosszú nyelű fakanállal, mézzel és répával etetni a barnamacikat a veresegyházi Medveparkban, jelzett turistautakon felkapaszkodni a Börzsöny csúcsára, a 938 méter magas Csóványosra, végigsiklani a téli-nyári bobpályán, lubickolni az esztergomi Aquapark élményfürdőiben, megcsodálni Magyarország első fővárosa, Visegrád műemlékeit, Zoránt, Sebestyén Mártát, Paya Beát és kamarazenét hallgatni a Szentendre Tavaszi Fesztivál estjein - sok más mellett ezek lehetnek a programjaink, ha a közeli hetekben a Dunakanyarba látogatunk.

Rejtett kincseink Aggtelektől Vasvárig

Kétszáznál is több, különleges műemlék, kiállítóhely, múzeum nyitja meg kapuit országszerte díjmentesen a látogatók előtt április 18-án, a Műemléki Világnapon - tájékoztatott Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatója.

A dödölle fővárosa lesz Nagykanizsa

Szeptember első hétvégéjén a dödölle fővárosává válik Nagykanizsa, ahol ismét megrendezik a bor- és dödöllefesztivált.

Ismét töltik a kolbászt Békéscsabán

A csabai kolbász rajongói már most jegyezzék fel naptáraikba a jövő hét végét: október 22. és 25. között rendezik meg a híres fesztivált.

 

Borszerdára készülünk

Egy pohárral a ház borából ajándékba minden megrendelt főétel mellé, majd minden további pohár, illetve palack magyar bort és pezsgőt feleanynyiért szolgálnak fel, mint amennyi az itallapon feltüntetett ára. Ezt ígéri a felnőtt vendégeknek április 29-én, a Borszerda napján az ország különböző vidékein összesen már több mint háromszáz vendéglő és étterem. Bekapcsolódtak az akcióba borszaküzletek is, amelyek vállalták, hogy - nyilvánosságra nem hozott mértékű - engedményt adnak egyes, náluk kapható magyar borok és pezsgők áraiból.

Mindezt együttvéve a jeles napon az ország 220 üzletében lesznek élvezhetők a kedvcsináló és kedélyjavító kedvezmények mindazok számára, akik szívesen fogyasztják a hegy levét, és nem vetik meg a hazai fajtákat.

Ismert ital-nagykereskedők is jelezték részvételi szándékukat a bornépszerűsítési hadjáratban. Ingyen kapják a pincészetek, a borkereskedők és a vendéglátóüzletek az akció minden figyelemfelhívó bemutatását, ismertetését, reklámját: minderről a Magyar Turizmus Zrt. a saját költségére és a köz javára gondoskodik.

A Borszerdát a nagy sikerű Torkos Csütörtök mintájára, annak játékszabályait kölcsönvéve rendezi meg - idén először - a Bormarketing Kht. Ezért van az, hogy az április 29-i játékban részt vevő vendéglátóhelyek egy hányadának nevét éppen az elmúlt évek torkos rendezvényei kapcsán ismerhettük meg. Ami pedig magát az ötletet illeti, az a legjobb tudomásunk szerint eredeti magyar szellemi termék, ha úgy tetszik: hungarikum, akárcsak a tokaji aszú vagy a szatmári szilva.

Top cikkek