A rekordok horvát nyara

Minden idők egyik legmelegebbjeként vonult be a krónikákba ez a nyár Horvátországban. Az idei szezon több szempontból is rekordot döntött, öt tonna homárt fogtak ki például a horvát Adriából a turistáknak, akik soha nem látott számban özönlötték el a tengerpartot. Dubrovnik pedig a luxus óceánjárók egyik legfőbb célpontja lett.

Plitvicei-tavak: világcsoda Winnettou birodalmából

Már az első tavaszi napsugarak felolvasztják a jégfüggönyöket, és a télen mesebeli állóképpé merevedett táj megfékezhetetlen áradattá változik.

Hol nyaralhat ötezerért?

Mikor szeretne egy hetet tengerparton nyaralni, és mennyi pénzt szán rá? Fordított világ van az IBUSZ-irodákban: nem azt kérdik az utazni készülőtől, hogy a világ mely tájára vágyik, hogy azután közöljék az odavezető túra árát, hanem éppen ellenkezőleg.

Vrsar: tenger, gitárok, luxus

Giacomo Casanova szerzett először hírnevet az elbűvölő isztriai halászfalucskának.

Dubrovnik-Durres turistahajó

.

 

A Volánbusz nemzetközi üdülőjáratokat indít

A Volánbusz Zrt. a nyári menetrendben elindítja a menetrend szerint közlekedő üdülőjáratait a magyar turisták által látogatott horvát, olasz és montenegrói nyaralóhelyekre - jelentette be Fajcsák Lajos, a társaság forgalmi és kereskedelmi igazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a június 19-től szeptember 20-ig közlekedő tengerparti üdülőjáratoknál az idén újdonság a Krk-expessz indítása. Az idén is közlekedtetik az Adria, a Dalmát, a Montenegró, Jesolo, Cattolica expresszjáratokat általában szombati indulással, éjszakai közlekedéssel.

A Volánbusz Zrt. 14 ország 99 városába közlekedtet menetrend szerinti nemzetközi járatokat. A társaság évente 80-90 ezer utast szállít nemzetközi járatain, tavalyi árbevétele a nemzetközi forgalomból 720 millió forint volt.

Az utóbbi időben - épp a válság miatt - mind több utazó választja ismét a buszos utakat, s értelemszerűen a közelebbi úticélokat. (MTI)

Top cikkek