galéria megtekintése

Száz méterről leszedi a drónt a hálóvető okospuska

0 komment

NOL

Minek sasokkal vadászni ellenséges drónokra, amikor itt a hálóvető sci-fi puska?

Vállról indítható drónelhárító löveget készített egy amerikai startup cég, ami máris felkeltette a rendőrség és a belügyminisztérium érdeklődését.

Az OpenWorks Engineering sürített levegővel működő, rakétavetőre hasonlító SkyWall100 "intelligens lövedéke" a távirányítású quadcopterek rotorjait bénítja meg egy hálóval, majd ejtőernyővel 'segíti' a földre a gépet.

 

Ennek köszönhetően a drón sérülés nélkül a földre vihető, hogy "a hatóságok megvizsgálhassák és azonosíthassák a betolakodót".

A SkyWall100 mindössze 10 kilót nyom, és úgy néz ki, mintha a Halo sci-fi játékból lopták volna. A fegyvert egy célkövető rendszerrel is ellátták, ami korrigálni tudja a lövedék sebességét és röppályáját a pontos találat érdekében. 

Ugyan a hálóvetőt beharangozó, drámai hangvételű videó már-már a paródia határát súrolja, Neil Armstrong, az OpenWorks főmérnöke biztosította a Wired szakportált, hogy halálosan komolyan gondolják a dolgot: a fegyvert elsősorban a légi terrorizmus fenyegetése miatt fejlesztették, és javarészt fegyveres testületeknek kínálják. A cég szándékainak komolyságát jelzi, hogy a SkyWall projektet félautomata hálóvető ágyúk fejlesztésével folytatják.

A hálóvetőt egyelőre csak megrendelésre gyártják, tehát nem fog boltokba kerülni egyhamar. Így aki drónokra szeretne vadászni, egyelőre be kell érje a drónfogó sasokkal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.