galéria megtekintése

Séta a Holdon vagy a Marson - csak egy kis segítség kell hozzá

0 komment


Palugyai István

Minden bizonnyal sokak számítógépén ott a Google Earth, még ha a legtöbben csupán ötletszerűen használjuk, kukkantunk bele, ámulunk el a GPS-technológiát használó program képességein, amint közel hozza akár a Föld legtávolabbi szegletének minden részletét vagy épp saját házunkat és környékét.

Többen lehetnek, akik persze összekeverik a Google térképszolgáltatását a műholdas légi fotókra épült programmal.

Egy most megjelent hasznos kis kézikönyv minden olyan fogással megismertet, ami a nagyítható Földet képernyőnkre varázsló program felhasználói szintű kezeléséhez szükséges.

 

Nagy Róbert Google Earth a gyakorlatban című munkája a gyerekektől kezdve a felnőtt átlagolvasókon át a geográfia iránt olthatatlan szomjat érző amatőrökig és a szakemberekig mindenkinek mond valamit.

A BBS-Info kiadásában megjelent könyv a program elméleti hátterével való megismertetés után sokféle lehetőséget kínál. Aki kihagyja a szakmai mélységeket, kezdhet akár az online térképes alkalmazásokkal, vagy bejárhatja virtuálisan bármely város utcáit, de körülnézhet a Holdon vagy a Marson is.

A kis kötet végigveszi a Google Earth használatát több különböző szakterület szemszögéből. Kitér arra, hogyan alkalmazható a program a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság, a repülés, a hajózás, a vízügy, a tele­ví­zió­zás, a régészet, az erdészet, a földrajz- és történelemoktatás, netán a csillagászat szemszögéből, de azt is megtudhatjuk, miként használható a munkában, a magánéletben vagy akár szórakozásra is.

Nagy Róbert: Google Earth a gyakorlatban, BBS-Info Kiadó,143 oldal

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.