galéria megtekintése

Robotpincérek szolgálnak fel a világ legnagyobb óceánjáróján

1 komment

NOL

Először bocsátották vízre a világ legnagyobb óceánjáróját. A Harmony of the Seas (Tengerek Harmóniája) nevű hajómonstrumot a nyugat-franciaországi Saint-Nazaire kikötőben eresztették a tengerbe, egyelőre csak teszteket végeznek rajta - tudósít a Wired.

Forrás: Wikipédia

Az Oasis osztályú hajó 70 méter magas, 362 méter hosszú, súlya 120 ezer tonna (a Titanic 26 ezer tonnát nyomott), megépítése csaknem 800 millió euróba kerül. Ha elkészül a gigantikus óceánjáró, összesen 6,296 utast és 2,384 fős legénységet szállíthat majd.

 

A hajón egy komplett vidámpark is elfér: a tetőn lesz egy 10 emeletes dupla csúszda, az alsóbb szinteken 10 élménymedence, egy óriási színházterem, 3D moziterem, meg egy külön vízalatti előadó a búvárshow-k számára. Lesz ezen kívül mászófal, kosárlabdapálya, korcsolyapálya és játékterem szörf szimulátorokkal, kaszinó, továbbá fitneszterem, szauna és diszkó. A fedélzeten lesz a Central Park éttermekkel, boltokkal és galériákkal.

A hajó talán legkülönlegesebb helyszíne a "bionikus bár" lesz, ahol robot pincérek szolgálják fel az italokat, a bármixer robotok pedig a zene ritmusára keverik a koktélokat:

A hajó tulajdonosa, a Royal Caribbean International honlapja szerint a hajón 20 étterem lesz; a szobák egy részét pedig "virtuális erkéllyel" hirdetik.

A gyártó STX France ígéretei szerint két hónap múlva leszállítja a hajót a megrendelőnek. A Royal Caribbean International (amely jelenleg is a világ 4 legnagyobb személyszállító hajójának tulajdonosa) tervei szerint 7 éjjeli mediterrán úton veti be a Tengerek Harmóniáját, a járatok Barcelonából, South Hamptonból, Rómából és Floridából indulnak majd többek között a Földközi-tengerre és a karibi térségbe.

A harmóniát persze nem adják ingyen, bár a legolcsóbb, 3 napos mediterráni kiruccanás (Róma-Nápoly-Barcelona) fejenként csak 480 euróba (nagyjából 150 ezer forintba) kerül. A legdrágább út, amit hirdetnek, egy egyhetes karibi luxusutazás (Florida-Porto Rico-Haiti) 2 ezer euróért, azaz több mint 600 ezer forintért.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.