galéria megtekintése

Tripla dupla

0 komment

Munkatársunktól

Az európai futball három tekintélyes országában is duplázott – azaz a bajnoki cím után hazája kupáját is elnyerte – az etalon: Franciaországban a PSG, Itáliában a Juventus, Németországban a Bayern München tarolt.

A legsimább a párizsi döntő volt, amelyen (78 000 néző előtt) a klubtól búcsúzó Ibrahimovic fölényes győzelemre vezette a PSG-t a Marseille ellen (4-2). A svéd ikon két gólt ért el – egyet tizenegyesből –, és adott egy gólpasszt Cavaninak. A győztes csapat Eiffel-tornya 180 tétmeccsen szerzett 156 góllal köszön el a fények városától, és nem kifejezés, hogy nehéz lesz őt pótolni...

Pep Guardiola. Boldog búcsú a Bayerntől
Pep Guardiola. Boldog búcsú a Bayerntől
Fabrizio Bensch / Reuters

Pep Guardiola müncheni utódjának, Carlo Ancelottinak is fel van adva a lecke, különös tekintettel arra a szimbiózisra, amely a 74 322 néző jelenlétében rendezett Bayern–Dortmund német kupadöntő előtt, alatt és után is megmutatkozott. A bajor csapat játékosai egyre-másra ismételték, hogy Guardiolának akarják megnyerni a trófeát, és amikor ez – a 0-0-t követő tizenegyespárbajban, Douglas Costa záró lövésével – sikerült, a csapatkapitány Philipp Lahm a katalán nagymester kezébe adta a serleget, emelje fel ő. Előtte a csapatait hét év alatt huszonegy trófea elnyerésére vezető – egyúttal iskolát teremtő – Guar­diola percekig zokogott, majd megnyugodva azt mondta: „A játékosok a fontosak." Utóbb a Manchester Cityhez távozó tréner elegánsan hozzátette: „Örülök, hogy ezek a kiváló müncheni labdarúgók jó kezekben lesznek."

 

A Bayern vasárnap a városháza erkélyéről integetett mámoros híveinek, és Torinóban is kitűnő volt az atmoszféra, hiszen a Juventus – a 104. percben becserélt Moratának a 110. percben a jobb sarokba küldött lövésével – 1-0-ra legyőzte Rómában a Milant, és az egymást követő második évben vitte el a pálmát a bajnokságban, valamint az olasz kupában. A brazil Hernanest váltó spanyol csatár a következőképpen elevenítette fel a 67 000 néző előtt tartott döntő történetét: „A meccs előtt a barátaim kérdezgették, benne vagyok-e a kezdő tizenegyben. Mondtam: nem. Mire mindannyian azt válaszolták, hogy nem baj, majd beállok, és eldöntöm a meccset. Látnokokkal vagyok körülvéve..."

A negyedik nagy kupagyőztes a Manchester United, amely a 88 619 szurkolótól roskadozó londoni Wembley stadionban 0-1-ről fordított 2-1-re a Crystal Palace ellen. A diadal értékét emeli, hogy Puncheon (78.) és Mata gólja (81.) után a hosszabbításban Smallingot kiállította Clattenburg játékvezető, ám öt perccel később Lingard gyilkos lövést küldött a jobb felső sarokba.

Ezzel együtt nincs kizárva, hogy Louis van Gaalból, az MU edzőjéből hamarosan bolygó hollandi lesz...

(A spanyol Király Kupa döntőjében a Barcelona a hosszabbítás során vívta ki a győzelmet 2-0-ra a Sevilla ellen Jordi Alba és Neymar egy-egy góljával.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.