galéria megtekintése

Szenvedő szerkezetben játszottak

0 komment

Munkatársunktól

Bár kiesett, büszke lehet teljesítményére Algéria válogatottja.

Nem úgy zajlott a Németország–Algéria nyolcaddöntő első félideje, ahogyan azt Joachim Löw, az európai csapat szakvezetője tervezte. Már az előre vetítette Lahm és társai kínlódását, hogy Neuer a kilencedik percben Slimani után sprintelt a büntetőterületen kívül, majd becsúszó szereléssel mentett szögletre. Nem az volt a különös produkció oka, hogy a kapus védőfeladatot is kapott a szövetségi kapitánytól, hanem az: az afrikaiak ellencsapása alkalmával érthetetlenül kirontott felségterületéről. A túloldalon Mbolhi hagyományos módon, védéssel mutatkozott be, miután Schweinsteiger távolról megkínálta egy lövéssel. Aztán a kapusnak sokáig nem akadt dolga, miközben nem egy olyan akció futott a játéktéren, amely után felsóhajthattak a német drukkerek: az afrikai gárda több ígéretes helyzetet is kialakított. Igaz, ziccere a németeknek volt. Götze elé került a Mbolhiról kipattanó labda, ám a támadó eltékozolta a lehetőséget. A mulasztás már csak azért is fájdalmas volt együttese számára, mert a társulat csöppet sem tetszett ötletgazdagnak a játékrészben...

2-1, akár az eredmény, csak épp fordítva
Darren Staples / Reuters

A negyvenöt perces első etapban kevés sikerélménnyel gazdagodó Götzének a fordulás után már ki sem kellett jönnie a pályára: Schürrle váltotta. Ám nem a Chelsea labdarúgója, hanem Lahm veszélyeztetett: Mbolhi parádés bravúrral tolta szögletre a középpályás próbálkozását. Ez a kísérlet azonban nem elégítette ki a stadionban ülők igényeit: a szurkolók füttykoncerttel sarkallták nagyobb tempóra a két garnitúrát.

 

E törekvés nem járt nagy sikerrel, amennyiben szembeszökő változás nem történt. Eseményt legföljebb Mustafi sérülése és kényszercseréje jelentett. Történhetett volna ennél több is, mert az algériaiak különösebb nehézség nélkül találtak területet a német védők között, ám a támadószekció tagjai képtelenek voltak jó helyre küldeni a kulcspasszokat. Ezért nagy árat fizethettek volna, mert Khedira beadása után Thomas Müller tisztán fejelhetett, ám a remek napot kifogó Mbolhi hárított, Schürrle ismétlése pedig elakadt. Úgy tetszett, a németek a hajrában eldönthetik a mérkőzést, de aktuális formájukat szépen mutatta, hogy Thomas Müller hasra esett a saját lábában egy szabadrúgás-kombináció alkalmával...

A rendes játékidőben nem is sikerült a kapuba küldeniük a labdát. Igaz, a hoszabbításban nem kellett sokat várniuk arra, hogy megtörjön a jég: Thomas Müller beadását Schürrle Mbolhi mögé terelte (1-0). Özil a 119. percben megduplázta a fórt (2-0), Djabou szépített (2-1), így a német válogatott, ha szenvedve is, de továbbjutott. Algéria elköszönt, s ezzel az utolsó afrikai társaság is búcsúzott Brazíliától.

Németország–Algéria
2-1 (0-0, 0-0, 1-0)

Nyolcaddöntő, Porto Alegre, 43 000 néző. Jv.: Ricci (brazil).
Németország: Neuer – Mustafi (Khedira, 70.), Mertesacker, Boateng, Höwedes – Schweinsteiger (Kramer, 109.), Lahm, Kroos – Özil, Thomas Müller, Götze (Schürrle, 46.).
Algéria: Mbolhi – Mandi, Mostefa, Belkalem, Halliche (Bouguerra, 98.), Ghoulam – Taider (Brahimi, 78.), Lacen, Feghouli, Soudani (Djabou, 100.) – Slimani.
Gól: Schürrle (92.), Özil (119.), Djabou (120.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.