galéria megtekintése

Nullák nullája: ennyi volt az olimpia

15 komment

Munkatársunktól

Ilyen még nem volt: sem a női, sem a férfi limonádécsapat nem vehet részt az olimpián, miután a magyar férfiválogatott 22:14-re kikapott a svéd együttestől, nullapontos maradt középdöntőcsoportjában, és a 12. helyen kötött ki az Eb-n.

Véget ért a számolgatás és a kínszenvedés. Mivel a magyar férfiválogatott 22:14-re kikapott a svéd együttestől a Lengyelországban zajló kézilabda Európa-bajnokság középdöntőcsoportjának utolsó fordulójában, érdektelenné vált, hogy a vetélytársak milyen eredményt érnek el. Honfitársaink hat találkozóból csupán a legelsőt, a montenegrói csapat elleni meccset nyerték meg, a további ötöt elveszítették, így nem lehetnek ott a riói olimpián, mert a retten­tően gyenge produkció nem volt elegendő ahhoz, hogy részt vehessenek a tavaszi ötkarikás kvalifiká­ciós tornán.

Padlón
Padlón
Maciej Kulczynski / MTI/EPA

A szerdai búcsúmeccs a kvótatornás szereplés miatt (elvileg) mindkét félnek fontos volt, ám a találkozót jóindulattal sem lehetett összecsapásnak nevezni. A magyarok a negyedik percben megszerezték a vezetést, s akkor még nem gondolták, hogy többet már nem lesznek előnyben. Következett az újabb vesszőfutás, a spanyolok elleni lendületnek, akaratnak nyoma sem volt, a játékosok ismét a nyomasztó „orosz”, „dán”, „német” formájukban kézilabdáztak. A kedden kilenc gólt szerző csapatkapitány, Nagy László is csak szenvedett szerdán; látszott rajta, hogy a spanyolok ellen elkészült az erejével. A labda csak elvétve, az első félidőben összesen csupán hétszer került a svéd hálóba, míg Mikler kapuját tízszer vették be a skandinávok.

 

A szünet után az északi együttes már tetszés szerint növelte az előnyét. A 45. percben 14:8 volt az állás, s – fáradtság ide, sok Eb-újonc oda – negyedóra alatt egyetlen gólt lőni, az bizony még amatőr együttesnek sem válna dicsőségére. Az úgynevezett profiknak meg marad a szégyen az újabb nyolcgólos vereségért, az Európa-bajnokságon „elért” 12. helyezésért, az olimpiai távolmaradásért.

A csend hangjai

Lapunk szeretett volna interjút ké­szíteni Kocsis Mátéval, a kézilabda-­szövetség sokoldalú elnökével, ám a kommunikációs és marketingigazgató türelmet kért, mondván: kedden tájékoztatót tart a szervezet vezetősége, s az elöljárók addig nem kívánnak nyilatkozni az újabb súlyos kudarcról.

Talant Dujsebajev szövetségi kapitány a meccs után így beszélt az M4 Sport adásában: „Ha a ­régi Japánban élnénk, most harakirit kellene elkövetnünk!” Arra talán nincs szükség, de az nem lehet kérdés: a magyar kézilabdázásnak drasztikus beavatkozásra van szüksége. Rióban a magyar női válogatott sem lehet ott. Mindkét nemnek először az 1976-os olimpián rendezték meg a tornát. Azóta – 1984-et, a bojkott évét kivéve – minden ötkarikás eseményen ott volt legalább egy magyar csapat.

Volt.

Már nincs...

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.