galéria megtekintése

Messi és más semmi

0 komment

Munkatársunktól

A vártnál jobban megszenvedett Argentína Irán csapatával, végül Messi döntött.

Messi lő, és...
Messi lő, és...
Leonhard Foeger / Reuters

Aligha kezdtek lelkes ünneplésbe az iráni védők, amikor meglátták az argentin válogatott összeállítását: a dél-amerikai csapatban ugyanis az első pillanattól kezdve a pályán volt a Di Maria, Messi, Agüero, Higuain négyes.

Higuain negyedóra elteltével vezetést is szerezhetett volna együttesének, ám Gago príma átadása után nem tudta elgurítani a labdát a remek ütemben kimozduló Hagigi mellett. Az „elhárítás" kulcsszereplőjének ezen kívül is volt munkája: szépen védte Agüero próbálkozását. Amikor pedig esélytelen volt, akkor Rojo mellé fejelt, miként Garay és Fernandez sem tudta a kapuba bólintani a labdát.

 

Messi és társai hiába táboroztak le az ázsiai garnitúra térfelén, képtelenek voltak átjátszani a fegyelmezetten védekező ellenfelet, amely három félidőn keresztül őrizte meg hálóját a góltól a vb-n: a Nigéria elleni 0-0-ás bemutatkozó meccse után újabb játékrészt hozott le gól nélküli döntetlennel.

Ezt nem labdarúgásnak hívják!
Ezt nem labdarúgásnak hívják!
Kai Pfaffenbach / Reuters

Igaz, tette ezt úgy, hogy lényegében csak alkalmankénti „turistalátogatásra" érkezett a rivális térfelére. Legalábbis az ötvenkettedik percig, ám akkor látványos kontrát vezetett, melynek végén Gucsannedzsad vezetést szerezhetett volna az együttesnek, ha az addig lényegében csak szurkolói feladatokat ellátó Romero kapus nem mutat be bravúrt.

E váratlan akció után sem változott érdemben a játék: az argentinok tologatták a labdát az iráni büntetőterület előterében, olykor kilátástalanul ívelgettek, miközben futballjuk fölöttébb fantáziaszegénynek mutatkozott.

Egy mindenki ellen
Egy mindenki ellen
Sergio Perez / Reuters

E tehetetlenséget érezte meg Irán, s többször próbálkozott ellentámadásokkal. Dedzsagah fejesénél például csupán Romero remek attrakciója mentette meg Argentínát a góltól. Sabella szakvezető kettős cserével igyekezett frissíteni a dél-amerikai társulatot: a Higuain, Agüero kettős adta át a helyét a Lavezzi, Palacio párosnak.

A kék-fehér mezesek a hajrában fokozták a nyomást, ám körülményesek, hatástalanok voltak. És amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, érkezett Messi... A Barcelona ideálja a kilencvenedik percben gyönyörűen tekert húsz méterről a jobb felső sarokba (1-0).

A csapatkapitány klasszis produkciója három pontot és továbbjutást ért: Argentína szenvedett, de készülhet a nyolcaddöntőre.

ARGENTÍNA-IRÁN 1-0 (0-0)
F csoport, Belo Horizonte, 55 000 néző. Jv.: Mazsics (szerb).
Argentína: Romero – Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria (Biglia, 92.) – Messi, Higuain (Palacio, 77.), Agüero (Lavezzi, 77.).
Irán: Alireza Hagigi – Szadegi, Hosszeini, Montazeri, Hadzsszafi (Reza Hagigi, 88.), Puladi – Dedzsagah (Dzsahanbahs, 85.), Tejmurjan, Nekunam, Sodzsaei (Hejdari, 77.) – Gucsannedzsad.
Gól: Messi (90.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.