galéria megtekintése

„Megerősítette” harmadik helyét a derbit vesztő Real Madrid

0 komment


Hegyi Iván

Egymás után harmadszor nyert bajnoki mérkőzést az Atletico Madrid a Real Madrid vendégeként, és győzelméhez még csak kimagasló produkcióra sem volt szükség. A harmadik helyüket „stabilizáló” házigazdák hívei kórusban követelték Florentino Perez klubelnök lemondását.

„Nyertünk a Bernabeuban, ahogyan az már természetes" – kajánkodott Diego Simeone, az Atletico Madrid edzője, miután csapata a harmadik egymást követő bajnoki évadban győzte le a spanyol főváros „Fehér Házában" a Real Madridot.
De nem csupán ez volt a szokásos.

A „királyi gárda" szurkolói ­(79 436 néző) ismét kórusban követelték Florentino Perez klubelnök távozását. S – ahogyan az Atletico eltemette vetélytársa minden halovány bajnoki reményét – a kutya itt van elásva. Mert az elöljáró kereskedelmi ­Real Madridja prosperál, a labdarúgó ­Real Madrid viszont korántsem működik fényesen. A játékosainak értékét tekintve 657 millió eurós együttest – az unalmas első félidő után – a második szakaszban nem kibekkelte, hanem túljátszotta a 323 milliós rivális...

Újfent bebizonyosodott az, amit már a találkozó előtt is tudni lehetett: nem az a fő kérdés a harmadik helyüket „stabilizáló" fehéreknél, hogy ki az edző, hanem az: ­létezik-e­ józan vezetői vízió a múlt évszázad klubjával kapcsolatban. Vagy inkább csak lázálmok vannak?

 

Zinedine Zidane, aki a pályán a galaktikus Real Madrid karmestere volt, edzőként tehetetlenül szemlélte csapata csődjét, majd elismerte: „A bajnokság számunkra befejeződött, noha a szezon nem zárult le a derbivel."

Gálagólos Griezmann
Sergio Perez / Reuters

A meccset megelőzően a Marca című spanyol sportlap „soha véget nem érő rangadónak" nevezte az örök vetélytársak párharcát, a mérkőzés után pedig közzétette Cristiano Ronaldo nyilatkozatát: „Ha minden játékosunk olyan jó volna, mint én, akkor a topon lennénk." Nem sokkal később egy másik újság, az As jelentette meg a portugál labdarúgó szavait, ám azok már egészen mások voltak, mint röviddel azelőtt: „Nem gondolom, hogy bárkinél is jobb lennék." Mivel a Marca – bevallottan – közel áll a Real Madridhoz, nehéz elképzelni, hogy az orgánum kitalálta volna „CR7" szövegét... Amely egyébként tartalmilag vitathatatlan, mert bántóan kevés olyan kvalitású labdarúgója van a Real Madridnak, mint a nem kifejezetten kollegiális „zselés". Bizony a Navas – Carvajal, Varane, Sergo Ramos, Danilo – Modric, Kroos, Isco – James Rodriguez, Benzema, Cristiano Ronaldo kezdő tizenegyből rajta kívül legföljebb Sergio Ramos kerülhetne be minden idők legjobb királyi gárdájának keretébe, és nem lenne ott keresni valója az ezúttal hiányzó Pepének, Marcelónak, Bale-nek sem.

Griezmann viszont úton van afelé, hogy helyet kapjon az Atletico Madrid örök Dream Teamjében, amelyben olyan nagyságok sorakoznak, mint Luis Pereira, Dirceu, Futre, Aragones, Vava (és minden bizonnyal kerettag Fernando Torres, valamint a mai edző, Diego ­Simeone). A francia csatár nagyszerű lefordulással elindította, majd – Filipe Luis okos visszapassza után – remekül be is fejezte azt az akciót, amely az ötvenharmadik percben eldöntötte a mérsékelt színvonalú találkozót ­(0-1).
Az utóbbi hetekben hiába beszéltek annyit Zidane-ról, a madridiak meccse után nem ő volt a téma.
Zizout felváltotta Grizou.

További eredmény: Villarreal–Levante 3-0, Barcelona–Sevilla 2-1. A bajnokság élmezőnye: 1. Barcelona 66, 2. Atletico Madrid 58, 3. Real Madrid 54, 4. Villarreal 52.

Ez volt még

Az angol Premier Ligában: Manchester United–Arsenal 3-2, Tottenham–Swansea 2-1, Leicester–Norwich 1-0, Southampton–Chelsea 1-2. Az élmezőny: 1. Leicester 56 pont, 2. Tottenham 54, 3. Arsenal 51. A Liga Kupa döntőjében: Manchester City–Liverpool 1-1, 11-esekkel 3-1.

A német Bundesligában: Wolfsburg–Bayern München 0-2, Köln–Hertha 0-1, Dortmund–Hoffenheim 3-1. Az élcsoport: 1. Bayern 62, 2. Dortmund 54, 3. Hertha 39.

Az olasz Serie A-ban: Empoli–AS Roma 1-3. Juventus–Internazionale 2-0. A Fiorentina–Napoli mérkőzést ma este rendezik. Az élmezőny: 1. Juventus 61, 2. Napoli 57, 3. AS Roma 53, 4. Fiorentina 52, 5. Inter 48.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.