galéria megtekintése

Köln még a távolban

Az írás a Népszabadság
2014. 03. 24. számában
jelent meg.

Népszabadság

Gyenge védekezés, harmatos támadójáték: egygólos hátrányban várja a Veszprém a visszavágót.

Ahhoz képest, hogy az első fél óra nagy részében önmagához képest milyen gyenge teljesítményt nyújtott a Veszprém férfi kézilabdacsapata, egészen biztató állást mutatott az eredményjelző a Wisla Plock együttese elleni BL-nyolcaddöntő első, idegenbeli meccsének szünetében.

Noha az idén már nincs kertelés a Bakonyban, és a deklarált cél a kölni Final Fourba jutás, a Lengyelországban nyújtott produkció – elsősorban a védekezés – komoly aggodalommal tölthette el a társaságért szorítókat.

A vírusfertőzése miatt hiányzó Iváncsik Gergő nélkül felálló magyar bajnok játéka 3:1-es vezetés után szétesett, s kizárólag annak köszönhetően tartotta a lépést ellenfelével, hogy annak kapusa, Sego ritka pocsék napot fogott ki...

 
Nem Nagy Lászlón múlott
Nem Nagy Lászlón múlott
Teknős Miklós

A Plock garnitúrájában a magyar válogatott korábbi irányítója, Nikola Eklemovics remekül osztogatta a labdákat, Jurkiewicz precízen lőtt, Ghionea ellenállhatatlan volt, így nem csoda, ha a gyors indításokkal operáló lengyelek 12:9-re is vezettek már.

Bár Nagy László, Sulic és Ilics teljesítményére nem lehetett panasz, Carlos Ortega trénernek volt bőven oka arra, hogy teli torokból üvöltsön az időkérés közben, s jól tette, hogy kieresztette a hangját, mert játékosai hamar fordítottak (14:12 „ide”).

Az más kérdés, hogy a félidő hajrája megint a hazaiaké lett, így 16:16-os állásnál cseréltek térfelet a felek. Ennél nagyobb baj, hogy az egész második felvonást a vetélytárs uralta. Olyannyira, hogy szűk háromnegyed óra múltán négy góllal elhúzott a Plock (26:22), ráadásul létszámhátrányban szerzett három gólt...

A végén sikerült kozmetikázni az eredményt – Ugalde az utolsó másodpercben talált a hálóba –, minek nyomán reménykeltő állásnál ért véget a mérkőzés (34:33).

A szombati, veszprémi visszavágón az egygólos hátrány ugyan ledolgozható, de a négyes döntőhöz a tegnap mutatottnál egészen biztosan sokkal több kell.

A férfi BL-nyolcaddöntők első mérkőzéseinek további eredményei: Kielce (lengyel)–Löwen (német) 32:28, Vardar Szkopje (macedón)–Hamburg (német) 28:28, Velenje (szlovén)–PSG (francia) 30:28, Motor Zaporozsje (ukrán)–Kiel (német) 28:31, Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol) 22:29, Metalurg Szkopje (macedón)–Kolding (dán) 23:17, Celje (szlovén)–Flensburg-Handewitt (német) 26:25.

Férfi EHF Kupa-csoportmérkőzések: Csurgó–Leon (spanyol) 31:27, Nantes (francia)–Szeged 31:23.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.