galéria megtekintése

Idegölő meccsen döntős a Győr

1 komment


Őri B. Péter

A harmóniát kőkemény küzdelem váltotta. A Győri Balett látványos előadása végén egy kisfiút és egy kislányt, kezükben a meccs labdájával emeltek a magasba a táncosok. Holnap estére kiderül, Európában melyik női kézilabdacsapat jut fel a csúcsra.

Csaknem telt ház, fantasztikus hangulat a Papp László Budapest Sportarénában a BL Final Fourjának első meccsén. A Győr és a Podgorica összecsapása döntőnek is beillett, hiszen a magyarok 2013-ban és 2014-ben, a montenegróiak pedig tavaly nyerték meg a BL-t.

Világszám! Szenzációsan játszott a négy gólt szerző Heidi Löke
Világszám! Szenzációsan játszott a négy gólt szerző Heidi Löke
Veres Viktor

Aki látványos kézilabdára számított, annak csalódnia kellet, mindkét csapat úgy védekezett, mintha rohamosztagot kellett volna megállítania. Ennek köszönhető – ami ebben a sportágban meglehetősen szokatlan –, hogy az első öt percben nem láthattak gólt a nézők. A játékosok a nagy tét miatt idegesek voltak, először a vendégek nyugodhattak meg: a 6. percben Bulatovics emberhátrányból szerezte meg a vezetést. Gyorsan válaszoltak a kisalföldiek, Löke egyenlített. Felváltva estek a gólok, de az eredménykezelő bizonyosan nem jött zavarba, hiszen a 20. percben még csak tízszer kellett változtatnia az álláson (5:5). Cvijics, a Podgorica legkeményebb játékosainak egyike kétszer is nem önszántából ült le a kispadra, brutalitásait kényszerű pihenővel büntették az osztrák játékvezetők.

 
Zöld mámor
Zöld mámor
Veres Viktor

Ezt követően váltott a Győr: játékosainak trükkjei ellen nem volt montenegrói ellenszer, Löke, Groot, Amorim, Görbicz megmutatta, hogy kisasszonysport is tud lenni a kézilabda, azaz parádés támadások után gyönyörű gólokat lehet lőni. A félidőben 11:8-ra vezetett a hazai csapat, amelyben Hársfalvi egy gólja után megsérült, a második félidőre felkötött kézzel jött ki.

Mintha Bernsteintől tanult volna, úgy vezényelt Groot a pályán
Mintha Bernsteintől tanult volna, úgy vezényelt Groot a pályán
Veres Viktor

A folytatásban azonban nem lehetett ráismerni a vendégekre: a 34. percben már ők vezettek 12:11-re. Hihetetlen tempót diktáltak a csapatok, ennek megfelelően erősödött a közönség hangja – a győriek elnyomták a vendégzajt –, s akkor lett csarnokrengető a hangorkán, amikor Löke kettős emberhátrányban szerzett gólt (13:12).

Neagu, Bulatovics vezérletével rohamozott a Pogdorica, de a győri lányok,asszonyok nem hagyták magukat, s amikor Broch a 43. percben a hálóba talált, már ismét három gól (17:14) volt a magyarok előnye. Tombolt a publikum, amikor Groot lövése után a labda a bal oldali kapufáról pattant be a jobb sarokba, majd Kovacsics nemcsak a labdát ejtette a hálóba, hanem a nézőket is ámulatba (19:17). Őrült rohanás kezdődött a hihetetlenül izgalmas meccsen, a 25 percben 19:18 volt az állás. Grimbsö megmutatta, ki az „úr" a kapuban. A lefújás előtt két perccel Rajcsevics góljával 21:20-ra szépítettek a vendégek, majd a győriek időt kértek.

Győri balett
Győri balett
Veres Viktor

Ami ezután történt, azt idegnyugtató beszedése nélkül nehezen lehetett kibírni: Groot nem túl erős lövését védte Zderic, majd hatalmas helyzetben Petrovics mellé lőtt, utána Kovacsics túl hamar akarta eldönteni a meccset, de labdája nem került a hálóba. Nyolc másodperc volt hátra, a Podgorica támadott, ám következhetett a tombolás: az ETO története során harmadszor került a BL döntőjébe.

Csalódást hozott a második találkozó, amely méltatlan volt a BL négyes döntőjéhez, nagyon sok elemi technikai hiba, lanyha iram jellemezte a kétszer harminc percet. Persze mindez nem nagyon érdekelte a Final Fourban újonc CSM Bukarest játékosait, akik végig vezetve 27:21-re nyertek a hihetetlenül gyengén kézilabdázó Szkopje ellen.

Így a vasárnap (17.45, tv: Sport1) kezdődő döntőben a Győr ellenfele a román csapat lesz. A látottak alapján nem lehet kérdéses a találkozó kimenetele, de nem akarok semmit sem elkiabálni.

A harmadik helyért (15.15) a Podgorica csap össze a macedón együttessel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.