galéria megtekintése

Hármas, de nem közepes

Az írás a Népszabadság
2014. 10. 20. számában
jelent meg.

Munkatársunktól
Népszabadság

Három mérkőzés, három győzelem: pazar a víkend magyar mérlege a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Veszprém és a Szeged férficsapatának szombati sikere után vasárnap a Győr női együttese is megszerezte mindkét pontot.

Kétszeres címvédőként kezdte a BL 2014/2015-ös évadát a Győr női „világválogatottja”, s bár a horvát vetélytárssal szemben bemutatott játék nívója még nem verdeste az eget, így is gond nélküli győzelem született a premieren.

Nem dzsúdó, kézilabda... Milic Görbiczen fogást talált, a Lokomotiva a Győrön alig-alig
Nem dzsúdó, kézilabda... Milic Görbiczen fogást talált, a Lokomotiva a Győrön alig-alig
Kovács Anikó / MTI

Ambros Martin játékosait a legkevésbé sem zavarta meg, hogy a Lokomotiva Zagreb elleni meccs előtt egy nappal kiderült: a nyáron érkezett német jobbátlövő, Susann Müller eltörte az ujját, így legalább három hétig nem léphet pályára... Igaz, az első tíz perc még a kínlódás jegyében telt (7:5 „oda”), de aztán Görbicz, Löke, Amorim, Kovacsics és Hornyák egymást múlta felül a támadásokban.

 

Ráadásul, mivel már a bekksor is szorosabban – a sportág legjobb klubcsapatához méltó módon – zárt, a némi aggodalomra okot adó szünetbeli 16:15-ös állásnál sokkal szebb képet mutatott a nagytábla a folytatásban. A babát váró Katrine Lundét a kapuban helyettesítő horvát válogatott Jelena Grubisic sem tett semmiféle „engedményt” honfitársainak, és jelentős részt vállalt a 32:23-as győzelemből.

A csoport másik mérkőzésén a dán Viborg együttese 38:25-re verte a svéd Sävehof társulatát. Egy nappal korábban, a Szeged férfi csapatának negyedik BL-csoportmeccse előtt a rivális Schaffhausen játékosainak egyike kapta a legnagyobb tapsot a Tisza-parti csarnokban: a csongrádiak korábbi kapusa, Nenad Puljezevics hosszú évek után először tért vissza sikerei színhelyére.

Ám még a felejthetetlenül különleges figura sem volt képes megakadályozni a svájci együttes „magabiztos” vereségét: a magyar alakulat 34:24-re múlta felül riválisát, amely egy pillanatig sem tudta kétségessé tenni a meccs végkimenetelét. A sikerrel a Szeged tovább őrzi hazai veretlenségét, és csoportjában – a lengyel Kielce mögött – a második helyen várja a folytatást.

A Veszprém viszont ennél is jobban áll: miután – a sérült Nagy Lászlót nélkülözve – 24:21-re nyert a szlovéniai Celjében, négy forduló után is százszázalékos mutatóval vezeti hatosát az egy ponttal kevesebbet gyűjtő macedón Vardar Szkopje előtt.

Férfi EHF Kupa, 32 közé jutásért. Első és második mérkőzés: Handball Esch (luxemburgi)–Tatabánya 24:25 és 25:25 (továbbjutott a Tatabánya 50:49-es összesítéssel). Visszavágó: Orosháza–Hasselt (belga) 30:21 (tj.: Orosháza, 56:46), Asztrahany (orosz)–Balatonfüred 20:25 (tj.: Balatonfüred, 46:43).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.