galéria megtekintése

Fej és sírás

0 komment

Munkatársunktól

Godin és Uruguay felemelkedett, Olaszország együttese fájó búcsút vett

Most már három ország együttesének legtöbbszörös válogatottja is 142-szer szerepelt a nemzeti együttesben. Cafu Brazíliáéban, Lilian Thuram Franciaországéban, és mától Gianluigi Buffon Itáliáéban. A harminchat éves kapus tizenhét esztendeje, Moszkvában, az oroszok elleni vb-selejtezőn (1-1) debütált az olasz csapatban, és a nem éppen kollegiális Fabio Cannavaro öngóllal avatta fel...

Határtalan uruguayi boldogság
Carlos Barria / Reuters

Az uruguayiakkal kedden vívott találkozón Buffon sokáig olyan volt, akár Micimackó (meg mint dél-amerikai kollégája, Muslera): semmi dolga nem akadt. Aztán a harmincharmadik percben mindenekelőtt a rekorderen múlt, hogy nem szerzett vezetést az ellenfél: a kapus előbb Suarez közeli lövésébe vetődött bele, majd klasszis mozdulattal hárította Lodeiro ismétlését is. A squadra azzurrának szemmel láthatóan megfelelt a 0-0, és az öt hátvéddel felálló itáliai együttes – az első félidő kivételes helyzetétől eltekintve – tisztes távolban tartotta kapujától a dél-amerikai vb-selejtezőket idézően enervált, azokon a brazilok mentesítése ellenére is csupán az ötödik helyet megszerző uruguayi gárdát.

 


Majd az 59. percben Marco Rodriguez játékvezető megadta az esélyt a kiesésre álló csapatnak, hiszen – roppant szigorúan, sőt elhamarkodottan – kiállította az Arevalo Riosszal szemben korántsem kirívóan szabálytalankodó Marchisiót. Előtte a másik Rodriguez, Cristian vezetést szerezhetett volna Uruguaynak, de csak annyira állt a helyzet magaslatán, mint mexikói névrokona: ziccerből méterekkel mellé lőtt.


A létszámfölény persze új helyzetet teremtett, és az olaszoknak megint Buffon bravúrjára volt szükségük, hogy ne kapjanak gólt: Suarez közeli lövését rendkívüli reflexszel hárította a csúcstartó. Ám a 81. percben a biztonságos mentés specialistája sem segíthetett: Ramirez szögletrúgása után Godin védhetetlen fejest küldött a bal sarokba (1-0).
Ezzel Costa Rica mögött Uruguay jutott tovább, a volt világbajnokok közül a kétszeres játszhat a nyolcaddöntőben, a négyszeres utazhat haza...

URUGUAY–OLASZORSZÁG 1-0 (0-0)
D csoport, Natal, 45 000 néző. Jv.: Marco Rodriguez (mexikói).
Uruguay: Muslera – Caceres Gimenez, Godin, Alvaro Pereira (Stuani, 63.) – Lodeiro (Maxi Pereira, 46.), Gonzalez, Arevalo Rios, Cristian Rodriguez (Ramirez, 78.) – Suarez, Cavani.
Olaszország: Buffon – Bonucci – Barzagli, Chiellini, De Sciglio – Darmian, Verratti (Thiago Motta, 75.), Pirlo, Marchisio – Balotelli (Parolo, 46.), Immobile (Cassano, 71.).
Gól: Godin (81.)

A D CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Costa Rica 3 2 1 – 4-1 7
2. Uruguay 3 2 – 1 4-4 6
3. Olaszország 3 1 – 2 2-3 3
4. Anglia 3 – 1 2 2-4 1

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.