galéria megtekintése

Élet Mourinho után

Különös atmoszféra uralkodott szombat délután Nyugat-Londonban. A kékek drukkerei már az összeállítás kihirdetésekor egyértelművé tették, hogy Cesc Fabregast, Oscart és Diego Costát tartják felelősnek José Mourinho kiakolbólításáért, míg az utóbbi hetekben mellőzött csapatkapitány, John Terry és főleg Willian elismerő tapsot kapott.

 A Sunderland elleni, 3-1-es hazai győzelmet hozó kiesési „rangadón" a tribünökről ismétlődően Mourinho neve csendült fel. Míg a Braniszlav Ivanovics és Pedro után tizenegyesből a kapuba találó Oscar igyekezete enyhítette az ellenséges érzelmeket, Diego Costa változatlanul kiábrándítóan játszott.

Fotó: Dylan Martinez / Reuters

A kezdőrúgás előtt látott napvilágot, hogy a szezon végéig a hatvankilenc éves Guus Hiddink tölti be a Chelsea edzői tisztét. A játékosok és a drukkerek szép emlékeket ápolnak a holland veteránról, aki 2009-ben FA Kupa-győzelemhez segítette a gárdát. Azóta azonban az orosz, török és a holland válogatott élén sem volt eredményes, sőt az orosz Anzsi Mahacskalával sem nyert trófeát. A kékek sokat szenvedő híveinek némi vigaszt jelent, hogy Hiddink már a vasárnap reggeli első közös edzés után jelezte: a csapattól májusban távozó legendát, Didier Drogbát segédedzőként kívánja alkalmazni.

 
Fotó: Dylan Martinez / Reuters

Alapos leckét kapott a szurkolói érzelmekből Louis van Gaal is a Manchester United otthonában, az újonc Watfordtól elszenvedett 2-1-es veresége után. Ő lehet a következő repülő hollandi, hiszen a terméketlen „vörös ördögök" az ötödik helyre estek vissza. José Mourinho közleményben adta tudtul, hogy Angliában marad és nincs szüksége pihenésre. A hírek szerint leghőbb vágya a MU régi dicsőségének helyreállítása.

José Mourinho Londonban december 20-án
José Mourinho Londonban december 20-án
Peter Nicholls / Reuters

A tabellát a Leicester vezeti 38 ponttal, a 33, illetve 32 pontos Arsenal és Manchester City előtt. Utóbbi kettő hétfő este találkozik egymással.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.