galéria megtekintése

Barcelona-Bayern, Real-Juventus a BL elődöntőben

2 komment

MTI

A címvédő Real Madrid a Juventusszal, az FC Barcelona pedig a korábbi sikeredzője, Josep Guardiola által irányított Bayern Münchennel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az európai szövetség pénteken, Nyonban tartott sorsolásán az is eldőlt, hogy az első mérkőzéseken a Barcelona, illetve a Juventus lesz majd a házigazda.

A legérdekesebb egyértelműen Josep Guardiola szerepe, aki játékosként tizenegy éven át szolgálta a katalán együttest, majd vezetőedzőként 2008 és 2012 között a klub történetének legeredményesebb időszaka fűződött a nevéhez. A szakemberrel 14 trófeát, közte két Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet nyert az együttes.

A tízszeres győztes Real Madridnak van esélye arra, hogy a sorozat történetének első címvédője legyen, ugyanakkor korábban a legrangosabb európai kupában a Juventus elleni négy egyenes kiesés párharcából hármat elbukott, s "csak" az 1997/98-as idényben megnyert fináléban örülhetett.

 

A Juventus 12 év után tért vissza Európa legjobb négy csapata közé, az olasz bajnok a 2002/03-as idény elődöntőjében éppen a Real Madridot búcsúztatta, igaz, a finálét büntetőpárbajban elbukta az AC Milan ellen.

Érdekesség, hogy legutóbb a 2012/13-as szezon fináléja előtt is kínálkozott lehetőség arra, hogy a döntőben El Clásicót, azaz Barcelona-Real Madrid meccset rendezzenek, ám az elődöntőben a Barcelona éppen a Bayern Münchennel - a Barca 7-0-ás összesítéssel ment tovább -, a Real Madrid pedig a Borussia Dortmunddal szemben maradt alul.

Az elődöntők első felvonására május 5-én és 6-án, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A finálét június 6-án a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Az elődöntő párosítása:

FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német)
Juventus (olasz)-Real Madrid (spanyol)

Európa Liga

A címvédő spanyol Sevilla a Fiorentinával, a másik olasz csapat, a Napoli pedig az ukrán Dnyipro együttesével találkozik a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.

Az európai szövetség pénteken, Nyonban tartott sorsolásán az is eldőlt, hogy az első mérkőzéseken a Sevilla és Napoli szerepel majd hazai pályán.

Az elődöntők első felvonását május 7-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A finálét május 27-én, a varsói Nemzeti Stadionban játsszák.

Az elődöntő párosítása:

Napoli (olasz)-Dnyipro (ukrán)
Sevilla (spanyol)-Fiorentina (olasz)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.