galéria megtekintése

Babosék bravúrja

0 komment

Babos Tímea és kazah partnere, Jaroszlava Svedova 5. kiemeltként hatalmas bravúrt végrehajtva 6:2, 6:4-es győzelemmel hazaküldte az 1. helyen jegyzett Mar­tina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai) duót.

Babos harmadszor a páros elődöntőjében
Babos harmadszor a páros elődöntőjében
Stefan Wermuth / Reuters

„Rettentően örülök " – ­olvasható Babos honlapján. A magyar teniszező szerint elképesztő hangulat volt a telt házas találkozón. „Előző nap nem ment igazán jól. Nem könnyű egy Hingis–Mirza duót legyőzni. Most már zsinórban harmadszor játszom elődöntőt Wimbledonban, remélem, túlszárnyalom a tavalyi és a tavalyelőtti eredményt is! De az még messze van, most meccsről meccsre kell haladni." Babos 2015-ben a francia Kristina Mladenovic oldalán volt elődöntős Wimbledonban, de három játszmában a Jelena Vesznyina, Jektatyerina Makarova (2.) orosz duó nyert. Babosék a négy között a 10. kiemelt amerikai Raquel Atawo, Abigail Spears kettőssel találkoznak.

 

Sokan remélték, hogy a női egyesben 2009 után a Williams lányok egymás ellen játszanak a döntőben. Nem így lett. Az is lehetséges variáció volt, hogy megismétlődik az idei ausztráliai finálé, s akkor revánsot vehet a világelső amerikai a Melbourne-ben élete első nagy tornáján diadalmaskodó németen. Nos, ez utóbbi variáns jött be: mindkét tegnapi mérkőzésen papírforma-eredmény született, így Serena Williams–Angelique Kerber döntőre gyülekezhet szombaton a nagyérdemű közönség. Az évadot a top 100 határán kívül kezdő Vesznyina nem tudta (most) megváltani a világot, s a teniszezőnek meg kellett elégednie azzal, hogy két játékot elcsent a 22. Grand Slam-címére pályázó Serenától, aki 6:0, 6:2-es sikerrel sétált a döntőbe. Ahol lehetett volna az ellenfele saját nővére is, ám a 36 éves Venus csak megnehezíteni tudta Kerber kisasszony dolgát, aki két 6:4-es játszmával váltott magának helyjegyet idei második Grand Slam-döntőjére.

Elszálltak ugyanakkor a juniortornán eddig remeklő Valkusz Máté reményei: a magyar fiatal 6:4, 6:2-re kikapott kanadai ellenfelétől, s nem jutott az elődöntőbe.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.