galéria megtekintése

Folyvást elsírja magát az olimpiai bajnokokat halmozó Vasas elnöke

3 komment


Hegyi Iván

Meglett férfi ember ritkán pityereg fél órán belül háromszor, ám Markovits László, a Vasas legfőbb elöljárója újra és újra a könnyeivel küszködött. Először akkor érzékenyült el, amikor azt mondta:

"Tényleg csak hálás lehetek azért, hogy annak a klubnak vagyok az elnöke, amely annyi legendás egyéniséget adott a magyar sportnak, ráadásul akkor is e tisztességben lehet részem, amikor a legsikeresebb olimpiánk van. Versenyzőink nyerték mind az öt eddigi magyar aranyérmet Rióban, el sem hiszem..."

Másodszor akkor hatódott meg, amikor sorolni kezdte a nagy formátumú bajnokokat, főként azokat, akikkel szinte napi kapcsolatban van. Faragó Tamást, Csapó Gábort, Hegedűs Csabát, Gedó Györgyöt, Ihász Kálmánt, Steinmetz Ádámot említette...

 

Aztán könnyszünet. Harmadszor pedig akkor csuklott el a hangja, amikor Szilágyi Áronról beszélt: "Címét megvédő kardozónk pontosan ugyanúgy viszonyul a Vasashoz, mint ahogyan szintén kétszeres ötkarikás aranyérmes édesapám tette."

A fiatalok kedvéért: az elnök apukája a póló nagyjai közé tartozott, s valóban óriási az angyalföldi választék, hiszen Szilágyi második ötkarikás diadala az ötvenedik elsőség, amelyhez a Vasasnak köze van. Néhány további nagy név a pazar kínálatból: Gyarmati Olga, Németh Imre, Németh Miklós (atléták), Papp László, Kovács István (bokszolók), Kárpáti Rudolf, Kovács Pál (vívók), Csordás Lajos, Farkas János (labdarúgók). E kiválóságokhoz csatlakozott már Londonban Szilágyi és Rióban az úszó Hosszú Katinka, valamint a párbajtőröző Szász Emese.

Markovics László
Markovics László
Földi D. Attila / Népszabadság


De itt és most nem a pénz a fontos. A szériában negyedszer elnökké választott Markovits – aki azért is „tizennégy éves” angyalföldi prominens, mert a klub alapszabályban rögzítették: politikus nem lehet a klub vezetője – a beszélgetés végén megint a lélekhez tér vissza:

"Szerencsés ember vagyok, két famíliám van. Az enyém és a Vasas-család."

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.