galéria megtekintése

Angolkór

0 komment

Munkatársunktól

Suarez két góllal sodorta az angol válogatottat a szakadék szélére.

Muslera uruguayi kapust bizonyára megnyugtatta, hogy csapattársa, Suarez felépült az Anglia elleni találkozóra, s talán ennek köszönhetően nézte olyan higgadtan a kapuját – Rooney szabadrúgása után – csupán centiméterekkel elkerülő labdát, mintha semleges szurkoló lett volna egy krikettmeccsen. A túloldalon Hart feszültebbnek tetszett Gonzalez próbálkozása alkalmával, ám elkeserednie nem kellett, mert a lövés után is maradt a 0-0.

Suarez, a csodafegyver
Reuters

Ez az eredmény állt a nagytáblán még a harmincegyedik percben is, s ez elsősorban Rooney „érdeme": a Manchester United csatára – Muslera ügyetlenkedését követően – a kapu torkából, hozzávetőleg fél méterről fejelt a lécre... Sokba került az angoloknak, hogy eltékozolták a váratlan lehetőséget, mert a rivális élt az esélyével: Cavani parádésan ívelt – a Jagielka mellől ellépő – Suarez felé, a klasszis pedig fejjel nem rontott (1-0).

 

Az első fordulóban vereséget szenvedő együttesek találkozóján a dél-amerikaiak a szünetig fölöttébb könnyedén őrizték meg az előnyüket. Mi több, a fordulás után megduplázhatták volna a fórt, ám a jobb tempóban zajló félidő elején beszoruló szigetországiak – Hart-bravúrral és szerencsével – meccsben maradtak. Amikor pedig kisebb lett az uruguayi nyomás, s az angolok bejutottak végre az ellenfél büntetőterületén belülre, a boldogtalan Rooney újabb ajtó-ablak ziccert hibázott el.

Meglehet, Alvaro Pereira nem is emlékszik az esetre, mert KO-értékű rúgást kapott a fejére, az orvosok távol is tartották volna a pályától, ám a szédelgő hátvéd hevesen tiltakozott a lecserelés ellen, s inkább visszatért a játéktérre. Emiatt viszont közelről nézhette az angol egyenlítést: Johnson tört előre, s lapos beadását az addig reménytelen Rooney a hálóba küldte (1-1).
Ám a hajrában kiderült: Brazília nem Wayne-nek, sokkal inkább Luisnak való vidék: Suarez lépett ki a védők között, s második helyzetét is kihasználta (2-1). Uruguay nyert, Angliának viszont kevés sansza maradt a továbbjutásra.

URUGUAY–ANGLIA 2-1 (1-0)
D csoport, Sao Paulo, 65 000 néző. Jv.: Carballo (spanyol).
Uruguay: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Alvaro Pereira – Gonzalez (Fucile, 79.), Arevalo, Lodeiro (Stuani, 67.), Rodriguez – Cavani, Suarez (Coates, 89.).
Anglia: Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Sterling (Barkley, 64.), Gerrard, Henderson (Lambert, 87.), Rooney – Welbeck (Lallana, 71.), Sturridge.
Gól: Suarez (39. és 85.), Rooney (75.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.